Scandal la protecția copilului Vaslui: Două minore lucrau ca animatoare într-un club

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Scandal la protecția copilului Vaslui: Două minore lucrau ca animatoare într-un club
Scandal la protecția copilului Vaslui: Două minore lucrau ca animatoare într-un club

Un nou scandal lovește Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, după ce s-a descoperit că două minore aflate în grija statului lucrau ca animatoare într-un club de noapte din oraș. Dezvăluirea a provocat indignare și a stârnit o investigație amplă cu privire la modul în care fetele au putut ajunge într-o asemenea situație.

Cele două fete au fost văzute de mai multe ori în clubul respectiv, iar una dintre ele chiar a postat un filmuleț pe o rețea socială în care apărea dansând la bară, aproape dezbrăcată, conform Digi24. Înregistrarea a fost ulterior ștearsă, probabil din cauza conștientizării consecințelor.

Fetele sunt instituționalizate în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, instituție care beneficiază de cel mai mare buget din județ, aproximativ 215 milioane de lei, și este cel mai mare angajator local, cu 2.400 de salariați. În mod normal, supraveghetorii ar fi trebuit să știe unde se află și ce fac minorele, însă acest lucru pare să nu fi fost respectat.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui au anunțat că au informat Poliția cu privire la situație. Totuși, lipsa de acțiune și monitorizare adecvată din partea instituției ridică semne de întrebare serioase cu privire la eficiența și responsabilitatea angajaților implicați în protecția și educarea copiilor din centrele de plasament.

Acest incident aduce în discuție necesitatea unei revizuiri stricte a procedurilor de supraveghere și control în centrele de plasament, pentru a preveni astfel de situații în viitor. Comunitatea locală așteaptă cu nerăbdare rezultatele anchetei și măsurile care vor fi luate pentru a asigura siguranța și bunăstarea copiilor aflați în grija statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel