Scandal la protestul din Piața Victoriei. O jandarmeriță a fost lovită în cap cu o talangă de un agricultor, care apoi a vrut să fugă

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Doi români, “săltați” de jandarmi la ieșirea dintr-un restaurant
Doi români, “săltați” de jandarmi la ieșirea dintr-un restaurant

Un incident nedorit a avut loc luni la protestul fermierilor din Piața Victoriei. 

O jandarmeriță a fost rănită luni, după ce un bărbat participant la protestul din Piața Victoriei, organizat de crescătorii de animale, a lovit-o în cap cu o talangă.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17:00, în timpul protestului desfășurat în alveola centrală a Pieței Victoriei. Un grup de aproximativ 30 de persoane s-a adunat la limita dispozitivului de garduri, pe partea dinspre Guvern, pentru a-și exprima nemulțumirile. Una dintre aceste persoane a rupt gardurile și a ieșit pe carosabil. În încercarea de a o readuce în zona de desfășurare a protestului, jandarmii au fost confruntați cu o presiune crescută asupra dispozitivului de panouri metalice din partea celorlalți protestatari. În urma acestei situații tensionate, o jandarmeriță de la dialog a fost lovită în cap cu o talangă, fiind ulterior transportată la un echipaj medical pentru îngrijiri.

După incident, bărbatul a încercat să plece spre Muzeul Antipa, însă a fost urmărit de forțele de ordine. Acestea au încercat să-l oprească pentru a-i stabili identitatea, dar el a refuzat, fiind necesară folosirea forței pentru a-l introduce în autospecială. Bărbatul a fost ulterior dus la secția de poliție pentru identificare și pentru a se lua măsurile legale împotriva sa.

Jandarmeria a precizat că protestul a fost unul spontan și nu a fost avizat de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei Municipiului București.

Protestele din Piața Victoriei

Piața Victoriei a devenit deja un simbol al protestelor din București, după manifestațiile contra lui Liviu Dragnea, de la adoptarea celebrei ordonanțe 13.

De atunci au avut loc numeroase proteste. Cel mai recent protest al agricutorilor și fermierilor în afara celui de azi a avut loc la începutul anului, atunci când s-au creat și foarte mari probleme. 

Primarul general Nicușor Dan a aprobat la începutul anului mitingul fermierilor și transportatorilor în București, în Piața Constituției. Protestatarii solicitaseră autorizație pentru 50.000 de persoane și 200 de utilaje, însă Primăria Capitalei a aprobat participarea a 5.000 de persoane și 200 de vehicule.

„Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București. Acesta are loc timp de trei zile, în parcarea din Piața Constituției”, a declarat atunci primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

El anunțase că manifestația fusese aprobată pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

Protestatarii solicitaseră joi, la momentul respectiv, Primăriei Capitalei aprobarea organizării unui protest pentru zilele de 21, 22 și 23 ianuarie, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului României, pentru 50.000 de persoane și 200 de utilaje.

În cele din urmă, transportatorii și agricultorii au fost oprți cu toate utilajele la intrările în marile orase, deși aceștia își doreau să blocheze total activitatea, pe modelul protestelor care au avut loc în mai multe țări europene, printre care cele mai violente în Franța. Atunci și TIR-uri românești au fost devastate de agricultorii francezi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel