Dacă amâni cuptorului, te vei trezi cu un strat de grăsime arsă pe ușă și pereții aparatului. Acest strat de grăsime arsă este dificil de eliminat. Dacă și cuptorul tău este murdar, acest truc te va ajuta să-l curăți rapid și ușor.
Pentru asta vei avea nevoie de: jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a obține o pastă consistentă. Acoperă întreaga suprafață a cuptorului cu această pastă, inclusiv ușa de sticlă.
După ce pasta a acționat jumătate de oră, cu ajutorul unui burete, șterge grăsimea și funinginea de pe pereții cuptorului și clătește cu apă, astfel încât să nu rămână pete albe de bicarbonat.
Dacă petele de grăsime sunt greu de îndepărtat, poți apela la un alt remediu. Pentru a prepara un degresant veți avea nevoie doar de 3 ingrediente cu proprietăți extraordinare.
Primul este oțetul, un produs folosit pentru a îndepărta grăsimea și reziduurile de grăsime. Al doilea este acidul citric, pe care îl găsești cu ușurință în supermarketuri și magazine de articole de uz casnic.
Și, în final, vei folosi cenușă de lemn. Bunicile noastre au folosit acest produs atât pentru albirea rufelor, cât și pentru a reda strălucirea unor suprafețe.
Într-un recipient, pune o lingură de acid citric și una de cenușă de lemn. Adăugă o jumătate de pahar de oțet și amestecă. Cu pasta obținută poți degresa cuptorul.
Pune o parte din această pastă pe un burete moale și aplic-o pe pereții interiori ai cuptorului cu mișcări circulare. Cu acest produs poți curăța eficient și rafturile cuptorului.
Lăsă produsul să acționeze câteva minute și îndepărtează orice reziduu folosind o cârpă moale, umezită cu apă curată. Acest remediu va îndepărta rapid grăsimea arsă și mirosurile neplăcute din cauza reziduurilor de alimente arse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News