Înainte de a începe să curățați rugina din vasul de toaletă, trebuie să determinați cauzele care contribuie la apariția acesteia.
Ce influențează rapiditatea cu care se constituie un depozit de rugină? În primul rând, este vorba de calitatea apei, de materialul țevilor și de nivelul de rugozitate al vasului de toaletă.
Rugina se va "agăța" mai puțin dacă materialul din care este fabricat produsul este neted.
Asigurați-vă că rezervorul de la toaletă nu are scurgeri. Aceste măsuri minime vor contribui la încetinirea acumulării de murdărie.
Dacă nu intenționați să cumpărați un aparat nou, există modalități eficiente de a vă curăța toaleta.
Se pot utiliza agenți de curățare abrazivi, alcalini și acizi.
Remediile din magazin pot fi înlocuite cu succes cu remedii populare dovedite, care nu sunt mai rele decât cele cumpărate.
Scapă de rugina din vasul de toaletă în 10 minute, pentru totdeauna
Acest remediu se utilizează sub formă uscată. Hidroxidul de sodiu se aplică pe un șervețel sau pe un burete, care șterge zona cu probleme din vasul de toaletă.
Esența de oțet este, de asemenea, un acid potrivit pentru a curăța rugina de pe vasul de toaletă. Se aplică pe pată și se lasă să stea timp de 20-30 de minute.
Două remedii simple sunt folosite pentru a îndepărta rugina rapid și eficient:
* amoniac - 100 g;
* peroxid de hidrogen - 50 g.
Ingredientele se amestecă într-un recipient de sticlă curat. Soluția se aplică pe un burete și se șterge murdăria. Lăsați compoziția timp de 10-15 minute și clătiți.
Iată și amestecul care va "dizolva" orice blocaj din vasul de toaletă și chiuvetă în 10 minute: Trucul folosit de mamele și bunicile noastre.
Calcarul din toaletă poate fi îndepărtat dacă folosiți o metodă încercată și adevărată pe care mamele și bunicile noastre o foloseau pentru a curăța atunci când nu exista o gamă atât de mare de detergenți.
Amestecul care va "dizolva" orice blocaj din vasul de toaletă și chiuvetă în 10 minute
Un remediu simplu și accesibil vă poate ajuta să împrospătați aerul din baie și toaletă și să curățați vasul de toaletă de murdărie, de calcar și de înfundături.
Sarea nu numai că va ajuta la îndepărtarea mirosului neplăcut care poate proveni de la țevile de canalizare, dar va ajuta și la deblocarea blocajului.
Luați o ceașcă de sare și turnați-o în vasul de toaletă, turnați ușor un litru de apă clocotită în scurgere și așteptați. După 10-20 de minute, trageți apa și evaluați rezultatul.
Turnați aproximativ 100 grame de sare grunjoasă în toaletă și presărați-o și pe marginile toaletei. Lăsați-o să stea aproximativ trei ore și apoi spălați toaleta.
Cel mai bun lucru de făcut ar fi să lăsați sarea toată noaptea. În acest fel acțiunea de curățare va fi mai eficientă. În loc de sare poți folosi și bicarbonat de sodiu dacă preferi.
Dacă executați această procedură de mai multe ori în 3 - 5 zile, puteți curăța bine țevile din toaletă și elimina blocajele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News