Schimbări în Codul Rutier: ce trebuie să știe șoferii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Amenzile rutiere pot fi contestate şi la judecătoria de domiciliu, nu doar acolo unde a fost sancţionat şoferul, conform noii legi care schimbă Codul Rutier.

Deşi plângerile contravenţionale puteau fi depuse şi la judecătoria de domiciliu de mai bine de un an, acest lucru nu era posibil şi în cazul contravenţiilor rutiere. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin, judecătorul Alin Chiseev, a explicat la Radio România Reşiţa cum influenţează acest cadru legislativ activitatea judecătorilor.

„Consider că este o regulă normală, în interesul contravenientului, de fapt, Codul de procedură civilă prevede ca regulă generală, ca o protecţie pentru pârât, ca acesta să formuleze acţiunea civilă la judecătoria unde are domiciliu. Având în vedere proiectul de lege de modificare al Articolul 32, în care se arată că modificarea ar fi eficientă în special în cazul contravenţiilor rutiere, consider că Legea 107 pe 2022 modifică implicit Articolul 118 din Codul Rutier, astfel că şi în cazul contravenţiilor rutiere se poate alege judecătoria de la domiciliul contravenientului. Cred că se echilibrează numărul de dosare la judecătorii“, potrivit judecătorului Alin Chiseev.

Şoferii nemulţumiţi vor avea la dispoziţie un termen de 15 zile pentru a contesta procesul verbal de constatare al poliţiştilor de la Rutieră, transmite Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel