TIMP DE PREGĂTIRE: 10 minute
TIMP DE GĂTIT: 6 minute
TIMPUL TOTAL: 16 minute
PORŢII: 4
Citeşte şi Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri
Schnitzel german. Ingrediente
4 fripturi de porc dezosate sau cotlete
sare și piper negru proaspăt măcinat
1/2 cană de făină universală combinată cu 1 linguriță de sare
2 ouă mari, ușor bătute
3/4 cană pesmet simplu
Ulei pentru prăjire (utilizați un ulei cu gust neutru)
Sugestie de sos pentru Schnitzel: Mujdei de usturoi cu smântână. Cum iese cel mai bun. Ingredientul care nu trebuie folosit
Mod de preparare
1. Așezați cotletele de porc între două folii de plastic și bateți-le până subţiri. Folosiţi partea plată a ciocanului. Condimentați ușor pe ambele părți cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
2. Așezați amestecul de făină, oul și pesmetul în 3 castroane diferite, de mică adâncime. Scufundați cotletele întâi în făină, apoi în castronul cu ouăle bătute și la final în pesmet, acoperind ambele părți și toate marginile cărnii. Aveți grijă să nu apăsați pesmetul în carne. Scuturaţi ușor excesul de firimituri.
3. Asigurați-vă că uleiul de gătit este suficient de fierbinte în acest moment. Folosiți suficient ulei, astfel încât șnițelul să „înoate” în el.
4. Se prăjește șnițelul timp de aproximativ 2-3 minute pe ambele părți până când se rumeneşte. Îl aşezaţi apoi pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie.
5. Serviți imediat cu felii de lămâie proaspătă și fire de pătrunjel sau cu sosul ales, cartofi prăjiți sau salată de cartofi și cu o salată verde cu frunze proaspete.
Dacă dorţi o sugestie de garnitură pentru Schnitzel, aflaţi cum să faceţi Cartofi pai fără friteuză. Secretul pentru a obţine cartofi prăjiţi perfecţi ca la restaurant
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News