Scoția caută medici de familie pentru două insule ale sale. ”Cadru idilic și salariul de 160.000 de lire sterline”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Guvernul scoțian a adoptat o nouă măsură prin care speră să combată criza medicilor generaliști pe insulele Uist și Benbecula. 

Guvernul Scoțian se confruntă cu o criză medicală pe Insulele Uist și Benbecula, după ce ultimul medic de familie independent a renunțat la contract. Într-un efort disperat de a asigura serviciul public de sănătate, NHS (Serviciul Național de Sănătate) a decis să majoreze salariul de bază pentru medicii care aleg să lucreze în aceste zone izolate cu 40%.

Anunțul de angajare, raportat de ziarul englez The Guardian, arhipelagul Hebridei este descris ca un "mediu idilic" în care medicii pot practica medicina în liniște. Un anunț atrăgător care totuși se ciocnește cu lipsa condițiilor de lucru și instrumentare insuficientă. Costul vieții pe insulele scoțiene de vest a crescut semnificativ în ultimii ani, făcând postul de medic generalist mai puțin atrăgător.

Oferta: Salariu de bază și indemnizație pentru ”insulă îndepărtată”

 

În urma îndemnurilor sindicatului medicilor, guvernul a decis să adopte măsuri speciale pentru a contracara deficitul grav de asistență medicală. Salariul standard pentru medicii de familie a fost majorat cu 40%, ajungând la aproximativ 150.000  de lire sterline pe an. 

De asemenea, li se va oferi o "indemnizație pentru insula îndepărtată", iar majoritatea cheltuielilor de relocare vor fi acoperite. Bonusul de 10.000 de lire sterline este prevăzut după doi ani de serviciu, pentru cei care lucrează 40 de ore pe săptămână și beneficiază de 41 de zile de concediu anual.

Scopul anunțului este să atragă cel puțin cinci medici noi pentru a acoperi nevoile medicale ale insulelor Benbecula și Uist. Sindicatul medicilor subliniază că "salariile atât de mari sunt dovada cât de gravă a devenit criza recrutării medicilor în zonele dificile". 

Numărul de medici generaliști din Scoția a scăzut cu 200 de unități din 2013, iar numărul de cabinete în care pot practica profesia a scăzut cu 9%, în timp ce numărul de pacienți a crescut cu 7% în ultimii zece ani.

În ciuda provocărilor, guvernul scoțian își exprimă în continuare optimismul cu privire la această oportunitate de a găsi medici dedicați și calificați care să ofere îngrijire medicală esențială în aceste comunități izolate.

Și Franța se confruntă cu lipsa medicilor de familie 

 

O româncă de profesie medic generalist a renunțat la România pentru a trata pacienții unui oraș mic din Franța. Presa locală o descrie pe româncă ca fiind o speranță împotriva lipsei masive de personal medical în regiunea rurală Pays fort Sancerrois Val de Loire. 

Comuna Pays fort Sancerrois Val de Loire și-a unit forțele cu o firmă de recrutare la sfârșitul anului 2022, având ca obiectiv găsirea a trei medici pentru a rezolva problema deșertului medical în zonele rurale. Românca Denisa Brabete este primul medic care se alătură acestui demers. 

Citește în continuare povestea româncei AICI

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel