Şcrob sau ouă jumări cu smântână. Mic dejun rapid şi săţios

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Şcrob / Ouă jumări (sursa foto: Pixabay)
Şcrob / Ouă jumări (sursa foto: Pixabay)

Şcrobul sau ouăle jumări sunt o idee de mic dejun ideală pentru cei care se grăbesc dimineaţa dar îşi doresc un mic dejun săţios şi plin de proteine.

Şcrobul este o reţetă veche, dar încă are mulţi 'fani' care au învăţat-o de la bunici sau părinţi.

Citeşte şi: Plăcintă cu usturoi caramelizat: O nebunie de rețetă, plină de arome și savoare, nu poți să-i reziști

Şcrob/ Ouă jumări. Ingrediente

2-3 ouă

2 linguri de smântână grasă

1 praf de sare

Vezi și:  Dulceață de lapte sau rețeta pentru Dulce de Leche: Cum se prepară acasă cea mai fină cremă de lapte. Este irezistibilă!

 

Ingrediente la alegere

brânză sărată mărunţită

caşcaval ras

şuncă

Citeşte şi: Chiroşte sau colţunaşi ca la bunica. Gustarea perfectă pe care toată familia o va iubi

Mod de preparare

Se zbat ouăle apoi se adaugă celelalte ingrediente pe rând şi se amestecă.

Se pun ouăle într-o tigaie cu puţin ulei sau unt încins şi se amestecă încontrinuu cu o lingură de lemn.

Se găteşte timp de 5 minute la flacără mică spre medie, când se întăreşte compoziţia.

După preferinţe, se poate adăuga verdeaţă proaspătă deasupra şi smântână sau bruschete.

Citeşte şi: Tocinei - reţetă simplă şi delicioasă din cartofi

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel