EXCLUSIV  Se ajută românii din străinătate între ei? Adriana Mureșan, Voluntari în Europa: "Este fantastic. Felul nostru de a reconstrui o acasă" - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Fetiță bucurându-se de confeti în culorile tricolorului (Sursa foto: MAPN/Facebook)
Fetiță bucurându-se de confeti în culorile tricolorului (Sursa foto: MAPN/Facebook)

Adriana Mureșan, fondatoarea comunității online „Voluntari în Europa”, a vorbit despre românii din străinătate și dorința acestora de a se ajuta între ei. 

Adriana Mureșan, o șoferiță româncă din TIR care trăiește în Spania și membru fondator al comunității online „Voluntari în Europa”, a vorbit, în cadrul emisiunii Departe de România, despre modul în care românii din străinătate se ajută întrei ei. 

"Se ajută (românii din străinătate, n.r.) și se ajută și românii din România. Toți românii care intră în hora asta a faptelor bune cu noi și care locuiesc în RoOmenia, în țara oamenilor buni, toți se ajută. Fiecare când poate, cum poate, în limita timpului disponibil. Dar se ajută și este fantastic. Este într-un fel legatul nostru de a reconstrui o acasă, de a încerca prin bine, oameni buni și fapte bune să ne întoarcem la valori și să schimbăm fața României și a românilor. Și așa cum v-am spus, ne bucurăm enorm că sunt tot mai mulți cei din România care vin și se prind în horă cu noi. De fapt, ăsta este și scopul", spune Adriana Mureșan.  

Ea spune că rețeaua de voluntari care îi ajută pe românii din străinătate este de fapt un "lanț de fapte bune" și care arată multă iubire de România.    

"Multă iubire de România, multă dragoste de oameni. Voluntari în Europa este o rețea de siguranță, o plasă de siguranță, o rețea de solidaritate, un lanț de fapte bune. Este revoluția oamenilor buni.

Ce facem noi? Facem enorm de multe lucruri în afară de campaniile recurente și punctuale pe care le organizăm. Suntem efectiv 112 al oricărui român care are nevoie de ajutor, indiferent de tematică a ajutorului necesar. Paleta noastră de intervenție este de la social, umanitar până la democrație participativă. Viteza de reacție în rezolvarea unui caz, calculată statistic, este de 40 minute și ne mândrim cu asta. Deci orice, orice situație urgentă ajunge la noi pe grupul de Facebook, dacă se poate rezolva, se rezolvă până în 40 minute. Dacă depășim acest timp înseamnă că nu avem resurse, ne depășește, nu putem interveni, se mai întâmplă, însă rata de succes este de pe peste 90%", mai spune fondatoarea Voluntari în Europa. 

Urmărește emisiunea completă:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel