Se consideră bătrâni după 80 de ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Un nou studiu arată că cetățenii elvețieni consideră că bătrânețea începe după vârsta de 80 de ani. Oficiul Federal de Statistică din Elveția a publicat concluziile ultimului studiu privind percepția vârstei. Se observă o diferență semnificativă de percepție față de anul 1990, când se considera că bătrânețea începea la 69 de ani.

Conform studiului, condițiile de viață ale vârstei a treia, care se consideră a fi între 65 și 80 de ani, sunt mai bune decât în următoarea perioadă de vârstă, peste 80 de ani când oamenii se confruntă real mai multe boli și dependențe.

În ciuda situației în general bune a populației în vârstă, sărăcia la bătrânețe este încă prezentă în Elveția, anunță swissinfo.ch.

Studiul mai arată că și îngrijirea pe termen lung s-a schimbat pe fondul creșterii speranței de viață și al diversității. Îngrijirea instituțională în casele de bătrâni este în scădere, în timp ce îngrijirea în ambulatoriu, îngrijirea de zi, îngrijirea de noapte și șederea scurtă în azilurile de bătrâni sunt în creștere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel