Se închide temporar autostrada spre litoral, A2, în dreptul nodului rutier cu A0

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Facebook/Cristian Pistol
sursa foto: Facebook/Cristian Pistol

Autostrada A2, cunoscută tuturor drept Autostrada Soarelui, cea care duce spre Constanța, va fi închisă pe o porțiune de patru kilometri.

Cine își face planuri să plece noaptea spre litoral, ar face bine să regândească totul și asta pentru că autostrada Soarelui se va închide temporar. 

Conform unei postări pe pagina de Facebook a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în noaptea de sâmbătă spre duminică, între 27 iulie 2024, ora 23:00, și 28 iulie 2024, ora 04:00, autostrada A2 va fi închisă pe ambele sensuri de deplasare în zona de racordare a nodului rutier ce va conecta Autostrada de Centură a Municipiului București (km 11+700 - km 15+500). Această măsură este necesară pentru finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului de construire a lotului 1 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București, care include montarea portalelor și consolelor, precum și finalizarea lucrărilor la pasajul ce supratraversează A2 la km 13+300.

Pe durata închiderii circulației, traficul va fi deviat pe următoarele rute alternative:

Direcția București (Bvd. Theodor Pallady) - Constanța: Bvd. Theodor Pallady - A2, nod rutier km 12+000 - Centura București - DN3, Fundulea - A2, Constanța.Direcția Constanța - București: A2 - nod rutier km 15+000 - DJ301, Cernica - Centura București.

De asemenea, între vineri, 26 iulie 2024, ora 08:00, și luni, 29 iulie 2024, ora 12:00, se menține restricționarea traficului pe sectorul cuprins între km 12+200 și km 14+500, asigurându-se două benzi de circulație pentru fiecare sens de deplasare. CNAIR solicită șoferilor să respecte semnalizarea rutieră temporară și să circule cu viteză redusă pentru a preveni riscul de accidente și ambuteiaje.

"De asemenea, în intervalul cuprins între ziua de vineri, 26.07.2024, ora 08:00, şi ziua de luni, 29.07.2024, ora 12:00, pe sectorul cuprins între km 12+200 - km 14+500 se menţine măsura de restricţionare a traficului, asigurându-se două benzi de circulaţie pentru fiecare sens de deplasare. Rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporară şi să circule cu viteză redusă pentru a evita riscul de producere a evenimentelor rutiere şi/sau a ambuteiajelor", notează CNAIR.

Autostrada A0 este noua șosea de centură care va ocoli Bucureștiul. Tronsonul 1 al autostrăzii va fi inaugurat la finalul lunii iulie, urmând să facă legatură cu tronsonul 2 deja dat în circulație. Așadar, și când ultimul tronson, cel dintre Bragadiru și autostrada A1, va fi gata, adică cel târziu în anul 2025, se va putea circula pe autostradă de la Pitești la Craiova doar pe autostradă, fără să se mai intre prin București. 

Și șoseaua de pe Valea Oltului este închisă pentru lucrări pe autostradă

Nu este singura porțiune de drum afectată de lucrări la autostrăzile din România. Situația este chiar mai tragică pentru cei care trebuie să tranziteze zona din Valea Oltului sau locuiesc în zonă și asta pentru că DN7 (cunocut drept șoseaua de pe Valea Oltului)  s-a închis complet.

Lucrările ar trebui să fie gata până pe data de 12 august, atunci când Valea Oltului ar trebui să se redeschidă. Șoseaua se deschide câte o oră dimineața și seara pentru riverani, pentru a putea ajunge acasă, respectiv pentru a pleca de acasă către locul de muncă. 

"Decizia de a face lucrările de defrişare în zona Văii Oltului în timpul verii a fost luată deoarece se poate lucra timp de 14 ore pe zi, în condiţiile în care astfel de lucrări în pădure, pe munţi, la 70-100 de metri deasupra carosabilului, nu pot fi făcute pe parcursul nopţii", a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel