Se instituie stare de alertă în judeţele Galaţi şi Vaslui. Fiecare gospodărie afectată primește 10.000 lei de la stat

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Judeţele Galaţi şi Vaslui vor intra în stare de alertă, pentru efectuarea urgentă a lucrărilor de reparaţii, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Totodată, ministrul de Finanțe a spus că fiecare gospodărie afectată de inundaţii va primi 10.000 lei pentru a acoperi nevoile imediate.

Starea de alertă va fi instituită în zonele afectate de inundaţii din judeţele Galaţi şi Vaslui pentru efectuarea urgentă a lucrărilor de reparaţii, atât la casele şi anexele distruse, cât şi la drumuri, poduri şi alte obiective de infrastructură locală, a declarat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparaţii, atât la casele şi anexele distruse, cât şi la drumuri, poduri şi alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecţilor de Galaţi şi Vaslui, sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Afacerilor Interne să instituie starea de alertă la nivelul celor două judeţe. Astfel, autorităţile locale se pot mişca rapid pentru a contracta lucrări şi servicii în termen extrem de scurt", a precizat Ciolacu în şedinţa extraordinară de guvern.

Guvernul s-a reunit pentru a aproba măsuri de sprijin suplimentare pentru sinistraţii din zonele afectate de inundaţii. 

Boloş: Fiecare gospodărie afectată de inundaţii va primi 10.000 lei pentru a acoperi nevoile imediate

 

Fiecare gospodărie afectată de inundaţii va primi 10.000 lei pentru a acoperi nevoile imediate, iar în cazurile tragice în care s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, familiile vor beneficia suplimentar de aceeaşi sumă pentru fiecare victimă, a anunţat luni ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

"Un pas esenţial pentru cei afectaţi de inundaţii: în şedinţa de Guvern de astăzi se vor aloca 100 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru cei care şi-au văzut agonisirile distruse de viituri. Concret, fiecare gospodărie afectată va primi 10.000 lei pentru a acoperi nevoile imediate iar în cazurile tragice în care s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, familiile vor beneficia suplimentar de aceeaşi sumă pentru fiecare victimă. Vom face toate demersurile pentru a ne asigura că aceste ajutoare ajung cât mai rapid la cei care au nevoie, fie în numerar, fie prin transfer bancar, conform opţiunii fiecărui beneficiar", a scris ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor de zilele trecute, iar sute de case au fost afectate de viituri în judeţele Galaţi şi Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel