Se întâmplă și în Spania: restaurantul prăbușit în Palma de Mallorca nu avea autorizație. S-a aflat cine erau victimele 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa: captura Youtube
sursa: captura Youtube

Restaurantul cu terasă care s-a prăbușit în Palma de Mallorca nu avea autorizație pentru terasa de la care a pornit dezastrul. 

Barul-restaurant din Palma de Mallorca, situat în arhipelagul Baleare, unde patru persoane au murit joia trecută, nu avea autorizaţie pentru deschiderea terasei de pe acoperiş care s-a prăbuşit şi care fusese recent supusă unor lucrări neautorizate, au anunţat marţi autorităţile, conform AFP.

"Pot confirma, pe baza rapoartelor disponibile, că unitatea nu dispunea nici de licenţă de funcţionare, nici de autorizaţie pentru terasa care s-a prăbuşit," a declarat primarul din Palma, Jaime Martínez Llabrés.

Primarul a explicat, potrivit rapoartelor pompierilor şi ale departamentului de urbanism, că Medusa Beach Club nu a solicitat nicio autorizaţie de construcţie pentru a efectua lucrări pe terasă.

Şeful pompierilor din Palma, Eder Garcia, a precizat că pe terasa situată la primul etaj a fost turnată recent o şapă de mortar, ceea ce a dus la o greutate excesivă a structurii.

Victimele de la restaurantul prăbușit din Palma de Mallorca

 

Incidentul a fost cauzat de o combinaţie de factori: greutatea suplimentară a lucrărilor efectuate şi supraaglomerarea datorată unui număr mare de persoane pe terasă, unde se aflau aproximativ 20 de clienţi în momentul tragediei, a explicat Martínez Llabrés.

Prăbuşirea terasei, joi seara, a dus la moartea a doi turişti germani tineri, a unui senegalez şi a unui angajat spaniol.

În accident au fost rănite 16 persoane, printre care turişti olandezi şi germani. Potrivit primarului Martínez Llabrés, doar unul dintre răniţi se află încă în spital.

Insulele Baleare, cunoscute pentru apele lor cristaline şi plajele frumoase, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia. În 2023, au primit peste 14 milioane de turişti, conform cifrelor oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel