Secetă extremă: O țară din Europa declară stare de urgență. Amendă de 1.000 de euro pentru cei care udă gazonul sau grădina

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile unui stat din Europa au decretat stare de urgență, pe fondul penuriei de apă. Locuitorii riscă să fie amendați dacă udă gazonul sau grădina de legume. 

Guvernul microstatului european San Marino a declarat stare de urgență pe teritoriul său din cauza unei grave penurii de apă, conform informațiilor transmise de agenția DPA.

Măsura impusă de autorități include o serie de interdicții menite să prevină epuizarea totală a resurselor de apă, care se află deja într-o situație critică. Secretariatul de Stat din San Marino a anunțat miercuri că, în contextul acestei crize, udarea gazonului, a grădinilor de legume și a livezilor este interzisă pe durata stării de urgență. Orice încălcare a acestor reguli poate atrage amenzi semnificative.

Situația de urgență este cauzată de lipsa precipitațiilor în ultimele luni și de temperaturile ridicate, factori care au dus la o creștere considerabilă a cererii de apă potabilă în rândul populației din San Marino, a explicat Secretariatul de Stat.

Pe lângă interdicțiile menționate, autoritățile au impus restricții și în ceea ce privește curățarea curților, scărilor și drumurilor de acces private cu apă, precum și reumplerea piscinelor și spălarea vehiculelor. Cei care nu respectă aceste măsuri riscă amenzi de până la 1.000 de euro.

San Marino, al cincilea cel mai mic stat din lume, este complet înconjurat de Italia și acoperă o suprafață de doar 61 de kilometri pătrați. Aproximativ 34.000 de persoane trăiesc în acest ministat.

Penuriile de apă s-au resimțit puternic și în regiunile învecinate din Italia în această vară, sudul țării fiind deosebit de afectat de problemele legate de aprovizionarea cu apă și de secetă.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Citește mai departe

Italia se topește sub un val de căldură. Fenomenul va continua încă o săptămână

 

Italia va continua să fie afectată de un val de căldură pentru încă şapte zile înainte ca un sistem atmosferic format în Oceanul Atlantic să se îndrepte spre această ţară şi să ducă la o scădere a temperaturilor, a anunţat miercuri meteorologul Lorenzo Tedici de la site-ul iLMeteo.it, citat de agenţia de presă ANSA.

"Cel puţin până la începutul lunii septembrie, temperaturile vor creşte în mai multe zone ale ţării dincolo de 35-37 grade Celsius şi vor atinge valoarea maximă de 39 de grade Celsius, în special în regiunile Sardinia şi Apulia", a adăugat el.

Între timp, mai multe furtuni au fost prognozate pentru următoarele ore în regiunile centrale şi sudice ale Munţilor Apenini şi în sudul Mării Tireniene, precum şi în Sicilia şi Calabria în cursul zilei de joi.

În pofida ploilor, temperaturile vor urca până la 36 de grade Celsius în Caserta, Taranto şi Terni şi până la 35 de grade Celsius în Benevento, Florenţa, Lecce şi Roma, au transmis meteorologii italieni.

De joi şi până duminică, 1 septembrie, temperaturile vor creşte, iar furtunile se vor restrânge ca arie, iar soarele va străluci în majoritatea Peninsulei Italice, vineri. În acea zi, temperaturile sunt aşteptate să urce până la 37 de grade Celsius în Caserta, Florenţa şi Terni, până la 36 de grade Celsius în Ferrara şi Forli şi până la 34 de grade Celsius în Milano şi Roma. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel