Secretul nalangâtelor: desertul cel mai simplu de făcut

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
nalangate_gogosi
nalangate_gogosi

Azi vă dezvăluim rețeta dulcilor şi aromatelor nalangâte, adică nişte gogoşi specifice Dobrogei. Rețeta este veche, simplă şi rapid de realizat.

Pentru luat aveți nevoie de 1 iaurt de 300 grame, 2 ouă, 2 linguri de zahăr, o linguriță de bicarbonat de sodiu, esenţă de lămâie sau vanilie și 12 linguri de făină.

Bateți ouăle cu zahărul, adăugați apoi iaurtul și o parte din făină. Mixați până se obţine un amestec de consistenţa unei smântâni groase. Bicarbonatul, stins cu puţin oţet, esenţele sau coaja de lămâie se adaugă în timp ce se amestecă. Se presară făină pentru a îngroşa amestecul.

Într-o tigaie se încinge bine uleiul şi apoi se reduce focul la potrivit către mic. Cu o lingură muiată în uleiul încins, se ia amestec şi se toarnă în tigaie turtiţe care se prăjesc pe ambele părţi. Când se rumenesc, se scot la scurs pe o sită, se presară cu zahăr pudră.

Nalangâtele se servesc calde. Puteți adăuga câte o jumătate de linguriţă de dulceaţă peste fiecare nalangâtă. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel