Pentru luat aveți nevoie de 1 iaurt de 300 grame, 2 ouă, 2 linguri de zahăr, o linguriță de bicarbonat de sodiu, esenţă de lămâie sau vanilie și 12 linguri de făină.
Bateți ouăle cu zahărul, adăugați apoi iaurtul și o parte din făină. Mixați până se obţine un amestec de consistenţa unei smântâni groase. Bicarbonatul, stins cu puţin oţet, esenţele sau coaja de lămâie se adaugă în timp ce se amestecă. Se presară făină pentru a îngroşa amestecul.
Într-o tigaie se încinge bine uleiul şi apoi se reduce focul la potrivit către mic. Cu o lingură muiată în uleiul încins, se ia amestec şi se toarnă în tigaie turtiţe care se prăjesc pe ambele părţi. Când se rumenesc, se scot la scurs pe o sită, se presară cu zahăr pudră.
Nalangâtele se servesc calde. Puteți adăuga câte o jumătate de linguriţă de dulceaţă peste fiecare nalangâtă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News