Șefa Băncii Centrale a Rusiei a vrut să demisioneze. Putin a oprit-o

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernatorul băncii centrale a Rusiei a vrut să demisioneze din cauza războiului din Ucraina, dar președintele Vladimir Putin a refuzat, arată unele informații neoficiale.

Guvernatorul băncii centrale a Rusiei a încercat să demisioneze din funcție din cauza invaziei din Ucraina, dar Vladimir Putin i-a spus că trebuie să rămână, arată unele surse.

Elvira Nabiullina a fost nominalizată săptămâna trecută pentru un nou mandat de cinci ani, în ciuda cererii sale de a pleca, potrivit Bloomberg.

Patru persoane care au cunoștință de discuțiile despre demisie au spus că plecarea guvernatorului ar fi fost văzută ca o trădare.

Elvira Nabiullina a lucrat alături de Vladimir Putin timp de aproape două decenii.

În vârstă de 58 de ani, Nabiullina nu a comentat în mod public reconfirmarea sa în poziția de guvernator și nu a răspuns la articolul apărut în presă.

Sancțiuni împotriva Rusiei. Problema importului de energie: UE ar îngenunchea Rusia dacă ar renunța la energia rusească, dar nu ar avea de unde să importe cantitățile necesare

 

Statele membre UE urmează să adopte noi sancţiuni împotriva companiilor petroliere ruseşti Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft, dar vor continua să cumpere petrol de la ele, a declarat luni pentru Reuters o sursă europeană.

Cele trei mari companii petroliere ruseşti sunt deja supuse unor restricţii europene cu privire la împrumuturi şi finanţarea datoriilor. Conform unui nou pachet de sancţiuni ce urmează a fi discutat luni seara de diplomaţii europeni, Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft vor fi vizate şi de o interdicţie cu privire la investiţii, care ar urma să le îngheţe finanţarea provenită de la surse din UE pentru noi proiecte de explorare şi producţie.

Cu toate acestea, ca o dovadă a îngrijorărilor UE cu privire la impactul sancţiunilor asupra preţurilor şi livrărilor de ţiţei, guvernele UE au insistat asupra necesităţii de a clarifica că noile măsuri nu vor împiedica statele şi companiile din UE să cumpere petrol de la cele trei firme ruseşti, a precizat sursa citată de Reuters.

Asta este în contradicţie cu acţiunile anunţate săptămâna trecută de SUA, care au interzis importurile de gaze şi petrol din Rusia, decizie care a provocat o creştere semnificativă a cotaţiilor barilului de ţiţei. SUA nu importă însă la fel de multe gaze naturale din Rusia precum Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel