Ultimul punct pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Senatului face referire la acest subiect: „Scrisoarea și referatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Jusțitie prin care se solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în dosarul penal nr.344/P/2019".
Președintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a anunțat, săptămâna trecută, că termenul pentru depunerea raportului se va împlini miercuri sau joi, la 14 zile de la data la care forul legislstiv a primit solicitarea, în urma deciziei Biroului permanent.
În legătură cu o posibilă prelungire a termenului raportului, Cazanciuc a declarat că așteaptă împlinirea cvorumului, în cazul în care nu va exista cvorum, comisia va solicita și o prelungire.
Florian Bodog a participa la discuții preliminare în ședința de miercurea trecută a Comisiei juridice, reuniunea având loc cu ușile închise.
Ulterior, fostul ministru al Sănătății a declarat, pentru MEDIAFAX, că discuția în comisia juridică a Senatului a fost una preliminară, urmând să participe la audieri săptămâna viitoare.
„A fost o discuție preliminară. Săptămâna viitoare vor fi audierile. Am văzut și dosarul. După ce l-am văzut, îmi mențin același punct de vedere și merg și în fața plenului argumentat. Pe toți consilierii mei, indiferent de modul în care au fost angajați – cu jumătate de normă, cu normă întreagă sau onorifici – au desfășurat activitatea pe care am trasat-o eu. Există urme, nu există absolut nicio problemă",a spus, pentru MEDIAFAX, Florian Bodog.
Florian Bodog va merge singur la audieri
Senatorul PSD a precizat că nu va veni la audiere însoțit de avocat, precizând că nu are emoții în a se apăra singur.
Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.
Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.
Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News