Sentință REVOLTĂTOARE. CALVARUL româncelor: Deși aici e rău, câștigăm mai bine decât în țară

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Pe strada Forcone din Italia trăiește un preot de 74 de ani. "Știu ce gândesc despre mine. Ei zic că exagerez. Îmi spun că trebuie să mă opresc". Sunt vorbele lui Beniamino Sacco cel care a fost primul care a dezvăluit că în serele din provincia Ragusa există oameni tratați precum sclavii. Oamenii muncesc și pentru trei euro pe oră. "Șapte românce au venit să îmi ceară ajutorul. Cinci dintre ele trebuiau să facă avort după ce șefii lor le-ai siluit. Eu ce era să fac?", a spus preotul.

Pe strada Forcone din Italia trăiește un preot de 74 de ani. "Știu ce gândesc despre mine. Ei zic că exagerez. Îmi spun că trebuie să mă opresc". Sunt vorbele lui Beniamino Sacco care a fost primul care a dezvăluit că în serele din provincia Ragusa există oameni tratați precum sclavii. Oamenii muncesc și pentru trei euro pe oră. "Șapte românce au venit să îmi ceară ajutorul. Cinci dintre ele trebuiau să facă avort după ce au fost siluite. Eu ce era să fac?", a spus preotul.

Șantaj în tăcere

În 2017, în Vittoria s-au născut 1035 de copii. Numărul avorturilor s-a stabilizat în ultimii trei ani, adică sunt în jur de 200. Multe femei din Europa de Est vin să facă avort, dar nu indică urme de violență. Pentru românce și nu numai, 500 de euro pe lună este o sumă foarte mare. De aceea ajung să sufere șantajul șefilor în tăcere. Există zone agricole izolate complet unde femeile muncesc, iar unii angajatori au senzația că poți cumpăra orice cu bani.

Există circa 28.000 de muncitori sezonieri înregistrați în provincia Ragusa, iar 10.000 sunt în Vittoria. Lucrează în sere de roșii, ardei și castraveți. Jumătate din ei sunt străini - români și tunisieni.

Cazuri trase la indigo

Poveștile femeilor care lucrează în astfel de locuri sunt asemănătoare. Larisa spune: "Dorm într-o barcă în fermă. Lucrez aici de doi ani. Mă plătesc numerar. Câștig cam 20 de euro pe zi. În sere mori de cald. Nu știu ce sunt sărbătorile". Ana completează: "Nu cunosc contractul național. Nu-mi cunosc drepturile. E rău aici. Ne facem nevoile pe câmp. Suntem la 20 de kilometri de sat, dar cu această viață tristă, tot câștig mai bine decât aș câștiga în România".

Sentință revoltătoare

La începutul lunii martie, a fost pronunțată sentința pentru un angajator care viola femeia care muncea pentru el. Românca a fost obligată să se întoarcă la Bacău. Au fost ani de violență și umilință despre care nimeni nu a știut. "Noaptea, șeful venea în camera mea. Nu puteam să țip, să cer ajutorul pentru că m-a amenințat că mă va ucide", a povestit românca. Procurorul a cerut șapte ani de închisoare, dar bărbatul a fost achitat. "Este o sentință care ne întoarce în timp cu 30 de ani", a spus avocata Simona Cultrera. "Vom face apel. Este ciudat că un medic a sărit în sprijinul fermierului și a zis că acesta lua un medicament împotriva depresiei... un medicament care, în 10% din cazuri, dă impotență".

Despre acești oameni vorbim atât de rar, uitând că sufletul lor moare, în fiecare zi, puțin câte puțin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel