Sorbetul sau șerbetul de lămâie este unul dintre cele mai populare deserturi de vară. Proaspăt și aromat, este perfect pe timpul verii, dar nu numai. Cu ajutorul acestei rețete vei putea prepara faimosul desert acasă, fără a folosi o mașină de înghețată.
Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple, cum ar fi lămâie, zahăr și albuș de ou (pe care îl puteți omite dacă doriți), pentru un sorbet dulce și cremos, cu un gust ușor acrișor, dar plăcut de citrice. Un desert potrivit pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai mici, pentru că nu conține alcool.
Este un desert foarte ușor, numit sorbet tocmai pentru că nu conține produse lactate. Prezența lămâii, pe lângă faptul că oferă prospețime, ajută și la digestie. De fapt, este ideală după o masă bogată sau pentru a intercala felurile de mâncare dacă aveți prânzuri sau cine lungi și bogate.
Hai să vedem cum se face!
Ingrediente
- 6-7 lămâi netratate (250 ml suc)
- 150 g zahăr
- apă 180 ml
- un albuș de ou
- câteva frunze proaspete de mentă pentru garnitură
Cum faci cel mai bun șerbet de lămâie
Pentru a face cel mai bun sorbet de lămâie, începem prin a pregăti siropul. Spălăm și uscăm lămâile. Cu ajutorul unui cuțit, al unui tăietor de lămâi sau al unui decojitor, îndepărtați coaja, având grijă să excludeți partea albă, amară. Punem coaja într-o cratiță cu apă și zahăr. Gătim la foc mic câteva minute, până când zahărul se dizolvă complet (nu trebuie să fiarbă).
Se dă deoparte și se lasă să se răcească complet.
Cu un storcător de citrice, stoarcem lămâile de la care am luat coaja. Într-un bol mare, combinăm sucul de lămâie, siropul rece și albușurile bătute tare.
Se amestecă bine cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus, apoi se toarnă amestecul într-o formă dreptunghiulară de copt sau într-o formă de copt.
Congelăm timp de 4 ore, amestecând energic la fiecare oră cu o furculiță. Alternativ, după 4 ore, se amestecă cu un mixer vertical înainte de servire.
Acum sorbetul este gata să fie servit în cupe sau pahare individuale. Decorați cu o frunză de mentă sau coajă de lămâie.
Poftă bună!
Sfaturi și variații
Sorbetul se va păstra în congelator până la o lună. Atunci când preparați acest desert folosiți doar lămâi organice cu coaja comestibilă. Pentru a minimiza riscurile legate de consumul de ou crud, vă recomandăm să folosiți albușuri ambalate pasteurizate.
Pentru un șerbet ușor alcoolizat și chiar mai cremos, adăugați la sucul de lămâie un pahar mic de limoncello.
---------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News