Sezonul a început deja în "fortăreața" sparanghelului, Marchfeld situat în Austria Inferioară. Primele tulpini proaspăt recoltate pot fi deja achiziționate de la magazinele agricole și de la marii comercianți.
Compania Edlingers din Raasdorf a anunțat că a început să vândă sparanghel proaspăt „mai devreme ca niciodată”.
De asemenea, familia Mazzucato (Theuringer) și-a deschis și magazinul de producător situat chiar în fermă: „Datorită temperaturilor calde, sezonul sparanghelului începe mult mai devreme decât se aștepta anul acesta”.
Tipurile de sparanghel
Pământul cald permite sparanghelului să încolţească, iar sparanghelul verde din Austria are în mod normal vârful sezonier de la mijlocul lunii aprilie până la mijlocul lunii iunie. Sparanghelul alb, care este deosebit de popular în bucătăria austriacă de primăvară și vară, are vârful chiar mai târziu de atât.
Faptul că primii stâlpi proaspăt recoltați pot fi cumpărați în martie se datorează în mare parte vremii blânde și precipitațiilor relativ moderate. Plantele au nevoie de temperaturi calde ale solului, iar luna martie însorită a ajutat foarte mult.
Peste 750 de hectare de suprafață de cultivare
Chiar dacă Marchfeld este considerat o fortăreață a sparanghelului, cele peste 750 de hectare de suprafață de cultivare din Austria se extind acum până în Vorarlberg. În Austria, 127 de companii produc sparanghel verde sau violet, în timp ce 82 de companii vor recolta în curând sparanghelul alb.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News