Sfârșit tragic pentru o româncă în Italia: încă o victimă a intersecției mortale. Femeia a lăsat în urmă un copil

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sfârșit tragic pentru o româncă în Italia: încă o victimă a intersecției mortale. Femeia a lăsat în urmă un copil
Sfârșit tragic pentru o româncă în Italia: încă o victimă a intersecției mortale. Femeia a lăsat în urmă un copil

O tragedie de neimaginat a zguduit o familie de români din Italia. Laura Chiricuță, o mamă în vârstă de 46 de ani, a murit într-un accident devastator.

Decesul fulgerător al româncei a avut loc duminică, 25 august, în jurul orei 06:30, conform presei străine. Femeia se îndrepta spre locul de muncă pe scuterul său, moment în care a fost implicată într-o coliziune fatală cu o Dacia Sandero albă, condusă de un tânăr de 28 de ani din Poggibonsi.

Oamenii care se aflau la fața locului au intervenit imediat sunând la ambulanță și încercând să-l oprească pe cel care a provocat accidentul.

 

„Intersecția morții”

 

Accidentul a avut loc la intersecția dintre Via Leonardo da Vinci și Via Buonarroti, o zonă cunoscută de localnici ca fiind problematică din cauza traficului intens și a vizibilității reduse. Conform primelor reconstituiri ale autorităților, se pare că șoferul Daciei nu a respectat semnul de oprire, intrând astfel în plin în mopedul pe care se afla românca.

Impactul a fost atât de violent încât scuterul femeii a fost rupt în bucăți. Dacia a continuat să se deplaseze, lovind câteva mașini parcate înainte de a se opri la zeci de metri de locul accidentului.

Martorii oculari, șocați de cele întâmplate, au reacționat cu furie, strigând "criminalul" către mașina care și-a continuat drumul pentru câțiva metri după coliziune. 

La fața locului au intervenit rapid echipaje medicale, inclusiv o ambulanță de la Misericordia di Lido di Camaiore, însă, din nefericire, viața Laurei Chiricuță nu a mai putut fi salvată. Strada a fost închisă pentru mai bine de patru ore pentru a permite poliției municipale să investigheze locul accidentului și să curețe resturile vehiculelor implicate.

 

Ucigașul româncei conducea beat

 

Tânărul șofer al Daciei a fost imediat transportat la spital pentru verificări, unde a fost testat pozitiv pentru consumul de alcool. Pe baza acestor rezultate, el se confruntă acum cu acuzații grave, inclusiv omor rutier și conducere sub influența alcoolului. Potrivit autorităților, tânărul nu ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, ci ar fi oprit la distanță din cauza șocului.

Laura Chiricuță era o femeie bine cunoscută și apreciată în comunitatea românească din Torre del Lago, unde locuia de ani de zile împreună cu soțul ei și fiul lor de 14 ani. Vestea morții sale a fost distrugătoare pentru familie și prieteni, care o descriu ca fiind o persoană iubitoare, dedicată familiei și muncii sale. Tragedia a lăsat un gol imens, nu doar în sufletul familiei, dar și în inimile celor care au cunoscut-o.

Accidentul tragic din Viareggio scoate în evidență din nou pericolul reprezentat de neatenția la volan și conducerea sub influența alcoolului. Locuitorii din zonă, care de multă vreme atrag atenția asupra pericolelor din această intersecție, sunt acum și mai vocali în cererile lor către autorități pentru măsuri care să prevină astfel de tragedii în viitor.

Comunitatea locală și românii din Italia își exprimă durerea și solidaritatea față de familia îndurerată. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel