Sfârșit tragic pentru un român din Italia. S-a aruncat în râul Brembo și a pierit luat de curenții puternici

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Râul Brembo, Bergamo / Sursă: viaggiatoridistratti.it
Foto: Râul Brembo, Bergamo / Sursă: viaggiatoridistratti.it

Un tânăr șofer român din Italia și-a pierdut viața după ce s-a aruncat într-un râu periculos. 

Un incident tragic a avut loc ieri în Brembate, Bergamo, unde un șofer de camion român de 32 de ani și-a pierdut viața după ce a fost târât de curenții puternici ai râului Brembo. Diagne Abdoulaye, un tânăr de 25 de ani din Osio Sotto, prezent la fața locului, a povestit cum s-a desfășurat drama.

"S-a aruncat în apă. A reapărut, a dat din cap ca și cum ar fi spus că totul este în regulă, apoi a fost târât de curent", a relatat Abdoulaye, indicând bariera care rupe curgerea râului, aproape de mica plajă din Brembate unde se afla împreună cu prietenii săi.

Martorii au încercat din răsputeri să îl salveze pe român

 

Cu o oră și jumătate înainte de tragedie, tânărul român, aflat în trecere prin zonă, a decis să se scufunde în apă de pe o barieră artificială de aproximativ 3 metri înălțime. Deși râul Brembo poate părea calm la suprafață, curentul este extrem de puternic în această zonă. "A stat sub apă 3-4 minute, apoi a reapărut și a început să plutească", a continuat Abdoulaye să povestească pentru cotidianul Corriere Della Sera

Victima a fost dusă de curenți peste 50 de metri în aval. Abdoulaye și un prieten de-al său au intrat în apă pentru a-l salva, ulterior alăturându-li-se un carabinier. "L-am urmărit până a ajuns într-un punct în care râul era mai jos. Era pe burtă, dar plutea", a explicat prietenul lui Abdoulaye. Din nefericire, tânărul român își pierduse deja cunoștința. "L-am transportat la mal și am încercat să-l resuscităm până au sosit medicii", a adăugat Abdoulaye.

Zona Corenna a râului Brembo este frecventată vara de oameni care își doresc să se răcorească, deși înotul este interzis. "În trecut am încercat să închidem și acest acces, care este singurul care poate fi izolat", a declarat primarul din Brembate, Luca Rosa. "Din păcate, însă, este imposibil să blochezi accesul la râu. Puteți ajunge la râu și de pe poteca care duce la Crespi d'Adda."

La fața locului au ajuns, pe lângă echipele medicale, și pompierii și carabinierii pentru investigații. 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel