Publicitate
În mod normal, pierdem aproximativ doi litri de lichide pe zi prin transpirație, respirație, urină și fecale. Așadar, în zilele obișnuite ar trebui să bem aproximativ 6-8 pahare de apă sau alt lichid hidratant (conform Ghidului Eatwell din Marea Britanie).
Vestea bună este că puteți atinge această cotă prin lapte, băuturi fără zahăr, ceai și cafea, precum și prin apa de la robinet, dar nu uitați că băuturile cu cofeină au un efect diuretic, făcându-vă să pierdeți lichide.
Sucurile de fructe și smoothie-urile contează și ele, dar ar trebui să se limiteze la un pahar de 150 ml pe zi, din cauza zaharurilor naturale "libere" pe care le conțin.
Poți să bei prea multă apă?
Este posibil să se întâmple și contrariul și să consumi prea multă apă, deși pentru majoritatea persoanelor cu rinichi sănătoși acest lucru va fi gestionat prin urinarea mai frecventă.
Specialiștii spun: "Prea multă apă consumată într-un interval scurt de timp poate duce la incapacitatea rinichilor de a menține echilibrul electrolitic, astfel încât sângele devine foarte diluat. Acest lucru are un efect asupra modului în care funcționează organismul nostru - de exemplu, are un impact asupra tensiunii arteriale. Hiponatremia este o afecțiune cauzată de excesul de apă care determină scăderea periculoasă a nivelului de sodiu.”
Dacă aveți o afecțiune existentă sau aveți simptome, consultați medicul de familie pentru a primi sfaturi cu privire la cantitatea de apă potrivită pentru dvs.
Ce alimente sunt hidratante?
Specialiștii spun că alimentele reprezintă în jur de 20-30% din aportul nostru de lichide, iar unele conțin mai multă apă decât altele. Anumite fructe și legume au un punctaj ridicat în această privință și ar trebui să ne gândim să mâncăm mai multe dintre următoarele dacă vrem să creștem cantitatea de H2O: căpșuni, castraveți, roșii, țelină, salată verde, Pepene galben
Roșiile
Roșiile au un conținut ridicat de licopen antioxidant, cunoscut ca un puternic prevenitor al cancerului. Roșiile roșii sunt compuse în proporție de 94% din apă, în timp ce varietatea verde este de aproximativ 93% H20. Delicioase într-o salată sau perfecte într-un sandviș, este ușor să strecurați acest fruct în mesele zilnice.
Salatele verzi
Salatele verzi cu frunze închise sunt compuse din 80 - 95 la sută apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Acest lucru înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv, oferind o senzație de răcoare în organism.
Pepene galben
Pepenele rece potolește chiar și cea mai intensă sete, iar fructul este abundent pe tot parcursul lunilor de vară. O simplă felie oferă o experiență superbă, răcoritoare. Pepenele roșu are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă (95%), ceea ce îl face să fie o gustare extrem de răcoritoare.
Fructe de pădure
Căpșunile, murele, afinele, zmeura și afinele sunt toate fructe foarte alcaline, yin. Acestea generează o energie rece în organism, conform medicinei tradiționale chinezești.
Castraveți
Sunt o legumă excelentă pentru zilele călduroase de vară, deoarece conțin multă apă care vă ajută să vă mențineți răcoroși, de fapt, castraveții sunt 95% apă. Asigură-te că îi păstrezi cruzi, deoarece odată ce îi gătești, o mulțime de umiditate și apă scapă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News