Cheia pentru a găti un pui suculent în această rețetă sănătoasă este căldura mare. Iaurtul din marinată conferă puiului atât textura fragedă, cât și o aromă seducătoare. Mai mult iaurt în sos, împreună cu castraveți crocanți și ierburi aromatice, menține un gust bogat al shormei, cât și nivelul redus de grăsimi, conform EatingWell.
Profilul nutrițional:
- Preparat bun pentru diabet
- Fără ouă
- Sănătos pentru inimă
- Bogat în proteine
- Scăzut în zaharuri adăugate
- Scăzut în sodiu
- Cu puține calorii
- Fără nuci
- Fără soia
Shaorma de pui cu sos de iaurt - Ingrediente
- 123 g de iaurt simplu din lapte integral, împărțit
- 1 ceapă mică verde
- 28 g de suc de lămâie, împărțite
- 3 căței de usturoi, presați sau rași fin, împărțiți
- 2 g de coriandru măcinat
- 2 lg de chimen măcinat
- 1 linguriță de condimente măcinate
- 1 linguriță de piper măcinat
- sare kosher după gust
- ½ linguriță de turmeric măcinat
- 2 kilograme de piept de pui dezosat și fără piele
- castraveți tăiați mărunt și fără semințe
- 2 g de pătrunjel proaspăt tocat
- lipie din grâu integral
- salată
- varză
- roșii feliate pentru servire
Shaorma de pui cu sos de iaurt - Mod de preparare
Pasul 1: Combinați 60 g de iaurt, ceapa, sucul de lămâie, 2 căței de usturoi, coriandru, chimen, condimente, piper, sare și turmeric într-un bol mare. Adăugați puiul și frecați-l cu amestecul de iaurt. Se acoperă și se dă la frigider timp de 1 oră sau până la 3 ore.
Pasul 2: Poziționați grătarele în treimea superioară și în centrul cuptorului; preîncălziți la 230 grade Celsius. Acoperiți o foaie de copt cu spray de gătit.
Pasul 3: Aranjați puiul într-un singur strat pe foaia de copt pregătită; aruncați marinata rămasă. Se prăjește pe grătarul central până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cea mai groasă înregistrează 73 grade C, aproximativ 20 de minute. Mutați foaia de copt pe grătarul superior și porniți grătarul la temperatură ridicată. Se rumenește între 3 și 5 minute. Transferați puiul pe o planșetă de tăiat curată și lăsați-l să se odihnească timp de 3 minute. Se taie în felii subțiri.
Pasul 4: Între timp, combinați restul de iaurt, cu sucul de lămâie, 1 cățel de usturoi, sare, castravetele și ierburile într-un bol mic. Împărțiți puiul între jumătățile de lipie. Serviți cu sosul de iaurt și cu salată și roșii, dacă doriți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News