Publicitate
Inventatorul lui este Bob Hendrikx, un bio-proiectant în vârstă de 26 de ani, care a studiat la Universitatea Tehnică din Delft. El spune că sicriul „le permite oamenilor să devină din nou una cu natura”.
„Putem îmbogăți solul, în loc să îl poluăm. În acest sicriu hrănim pământul cu corpurile noastre. Suntem nutrienți, nu deșeuri”, a declarat el pentru The Guardian, preluat de Digi24.
Hendrikx a spus că procesul prin care un corp uman dintr-un sicriu tradițional devine compost poate dura adesea un deceniu sau mai mult, pentru că este încetinit de lemn, metal și materialele sintetice din care este realizat.
Din contră, un sicriu de miceliu va fi absorbit de sol în decurs de o lună sau șase săptămâni, contribuind în mod activ la descompunerea completă a corpului pe care îl conține și îmbogățind calitatea solului din jur, totul într-o perioadă de doi până la trei ani. Miceliul “curăță natura”, spune inventatorul sicriului, care adaugă: „Nu numai că neutralizează toxinele, dar fibrele sale pot fi folosite pentru a face orice, de la alimente la haine și ambalaje, inclusiv sicrie. Miceliul caută în mod constant produse reziduale – ulei, plastic, metale, alți poluanți – și le transformă în substanțe nutritive pentru mediu”.
Hendrikx a încheiat până acum contracte cu două case funerare din Haga. A realizat 10 sicrie, prețul unuia fiind de 1.250 €. Bob Hendrikx spune că se așteaptă ca prețul să scadă semnificativ pe măsură ce producția se va mări. De curând, a avut loc prima înmormântare într-un asemenea sicriu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News