Simona Halep a fost eliminată de Ana Blinkova în optimile turneului WTA 125 de la Hong Kong

Cristina Iacob |
Data publicării:
Simona Halep - Ons Jabeur
Simona Halep - Ons Jabeur

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, după ce a pierdut în fața rusoaicei Ana Blinkova cu scorul de 6-2, 6-1.

Jucătoarea româncă de tenis, Simona Halep, a pierdut în fața rusoaicei Ana Blinkova cu scorul de 6-2, 6-1, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii de 115.000 de dolari. Meciul a durat 63 de minute, timp în care Halep, beneficiară a unui wild card, nu a reușit să își mențină nivelul de joc după un început promițător.

După ce a condus cu 1-0 și 2-1 în primul set, Halep (33 de ani, locul 1.130 WTA) nu a mai câștigat niciun ghem până la finalul setului, scorul încheindu-se 2-6. Jucătoarea a întâmpinat dificultăți la capitolul mobilitate și condiție fizică, având un procentaj scăzut la serviciu, cu cel puțin 20 de procente sub adversara sa la punctele obținute cu ambele servicii.

În ciuda celor trei șanse de break consecutive, Halep nu a reușit să le convertească. Aceasta a fost prima întâlnire directă dintre Halep și Blinkova (26 de ani, locul 78 WTA), campioana Transylvania Open 2023.

Pentru parcursul său la Hong Kong, Halep a primit un cec de 2.000 de dolari și 15 puncte WTA. Ea revenise cu o victorie în prima rundă, învingând-o pe australianca Arina Rodionova (34 de ani, locul 114 WTA) cu 6-2, 4-6, 6-4.

Aceasta a fost prima victorie a româncei în circuitul profesionist din iulie 2022, când o învinsese pe rusoaica Anastasia Potapova la Cincinnati. De atunci, Halep a jucat puține meciuri, fiind nevoită să abandoneze în luna mai în primul tur la Trophee Clarins (Paris) din cauza unei accidentări.

Simona Halep, de două ori campioană de Mare Șlem (Roland Garros și Wimbledon), revenise în circuit în martie 2024, după reducerea sancțiunii de dopaj de la patru ani la nouă luni, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel