Sirop natural din ceapă împotriva tusei și mucozității, făcut în casă: Trei dintre rețetele vechi și dovedite ale bunicii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Adio lacrimi! Trucuri simple pentru a tăia ceapa fără a plânge / (foto: freepik.com)
Adio lacrimi! Trucuri simple pentru a tăia ceapa fără a plânge / (foto: freepik.com)

Sirop din ceapă, făcut acasă, eficient împotriva tusei și a mucozității: trei rețete pentru prepararea unui medicament eficient pentru tuse, luate din caietul „cu secrete“ ale bunicii.

Medicina populară oferă multe modalități de combatere a unuia dintre simptomele răcelii și ale bolilor virale - tusea. Una dintre ele este siropul din ceapă și zahăr. Acest remediu natural destul de eficient vă permite să învingeți boala într-un timp relativ scurt, fără a cheltui sume mari de bani pe medicamente. Despre toate modalitățile de a pregăti un sirop util citiți în acest articol.

O cantitate mare de vitamina C din ceapă vă permite să faceți față mai repede bolii, întărind și activând sistemul imunitar. Uleiurile esențiale, precum și acizii malic și citric, care fac parte din ceapă, asigură o rezistență activă la virușii care au provocat boala de fond. Această legumă a fost apreciată de fitoterapeuți încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale bactericide și antimicrobiene. În medicina populară modernă, ceapa este comparată cu un antibiotic natural.

 

Sirop natural de smochine împotriva tusei și mucozității: rețeta veche a bunicii, fără zahăr

 

Siropul făcut din ceapă cu zahăr, vă permite să faceți față unei tuse dureroase și să vă recuperați mai repede după o boală prelungită. Efectul siropului este vizibil, aproape imediat. Cu toate acestea, nu uitați că un tratament mai timpuriu dă rezultate mai rapide și mai durabile. Nu amânați cu o tuse, tratați-o imediat!

Contraindicația la utilizarea siropului poate servi ca o contraindicație pentru diabet, boli hepatice și tractul gastro-intestinal. De asemenea, cu prudență, siropul de ceapă ar trebui să fie utilizat pentru a trata copiii cu vârsta sub 2 ani.

Sirop din ceapă, cu zahăr, împotriva tusei: O rețetă simplă și rapidă

 

Două cepe de mărime medie se decojesc și se taie cu un cuțit ascuțit în cuburi mici. Feliile de legume se pun într-un borcan larg de sticlă și se toarnă deasupra 2 linguri de zahăr. Aproape imediat, ceapa va începe să dea suc. Pentru a grăbi acest proces, masa se amestecă. După o jumătate de oră, cristalele de zahăr se vor dizolva complet, iar feliile de ceapă vor fi aproape complet scufundate în sirop. Acest sirop se ia cu grijă cu o lingură și se servește pacientului. Adulții pot folosi în scopuri medicinale și feliile de ceapă în sine.

Sirop de ceapă pentru copii

 

Această rețetă este mai potrivită pentru tratamentul copiilor care refuză categoric să consume un remediu infuzat cu ceapă proaspătă.

O ceapă mare se taie în cuburi sau în jumătăți de inel. Produsul se pune într-o cratiță mică și se toarnă 2 linguri de zahăr. Peste masă se toarnă 100 de mililitri de apă și se pune recipientul pe foc. Se gătește licoarea la foc mediu timp de 4 minute. Până când lichidul se răcește complet, ceapa este păstrată într-o cratiță sub un capac. După aceea, masa se trece printr-o sită.

Sirop din ceapă cu zahăr și miere, făcut acasă

 

Pentru a pregăti medicamentul veți avea nevoie de:

500 grame de ceapă,

700 grame de zahăr;

40 - 50 grame de miere;

1 litru de apă.

Feliile de ceapă, zahărul și apa se combină împreună într-o cratiță mică. Vasul se acoperă cu un capac și se pune pe foc. Se rumenește masa la foc mic timp de 2 ore. Ceapa gătită se îndepărtează cu o sită, iar în siropul răcit la 50 de grade intră miere. Toate bine amestecate și turnate în borcane.

Cum se ia siropul

Siropul de ceapă se ia după această schemă: Copii sub 12 ani: de 4 - 5 ori pe zi, după mese, câte o linguriță; adulți: de 4 - 8 ori pe zi, câte o lingură.

Condiții de păstrare

Siropul, preparat dintr-o cantitate mică de produse, timp de o zi poate fi păstrat la temperatura camerei. Dozele mari de sirop trebuie păstrate într-o cameră rece. La rece, siropul proaspăt de ceapă nu își pierde proprietățile terapeutice până la 5 zile.

Siropurile preparate prin tratarea termică a legumei trebuie păstrate în recipiente bine închise, la frigider.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel