Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă. FOTO: captură video YouTube @Nataliya Mashika
Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă. FOTO: captură video YouTube @Nataliya Mashika

Șnițel din varză albă este o rețetă foarte simplă. 

În mod surprinzător, este un fel de mâncare atât de simplu care s-a dovedit a fi destul de gustos. De asemenea, este foarte accesibil.

Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții

 

Șnițele din varză albă - Ingrediente

 

- varză albă - 300 de grame

- ouă - 2 bucăți

- făină - 1 lingură

- pesmet - 100 de grame

- ulei vegetal - 50 de mililitri

- sare - 1 lingură.

Chiftele din griș, fragede în interior cu o crustă delicioasă la exterior. Îți lasă gura apă!

 

Șnițele din varză albă - Mod de preparare

 

Mai întâi pregătim toate ingredientele pentru șnițele de varză. După cum puteți vedea, toate produsele sunt foarte accesibile și întotdeauna le avem în casă. Principalul lucru este să luați un cap tânăr de varză mică pentru șnițel. 

Tăiem capul de varză felii astfel încât pe fiecare felie să rămână câte un segment de tulpină. Nu va permite șnitelului să se destrame și să-și păstreze forma.

Fierbem apă într-o oală, o sărăm și punem în ea bucățile pentru șnitele. Gătiți aproximativ 3-5 minute. Nu fierbeți energic.

Sfat: este mai bine să luați o tigaie largă, dar nu înaltă, astfel încât bucățile de varză să fie așezate liber acolo și să vedeți că își păstrează forma.

Scoatem varza fiartă ușor din apă și o așezăm pe o farfurie să se răcească.

În timp se răcește varza, pregătim aluatul. Spargeți ouăle într-un castron, adăugați sare și amestecați. Acum adăugați făina și amestecați bine cu masa de ouă.

Cea mai gustoasă cremă de ton tartinabilă. Perfectă la orice oră. Rezultatul e wow în doar câteva minute!

Punem alternativ bucăți de varză răcită în aluatul pregătit, înmuiând-o cu aluat pe ambele părți. Apoi punem aceleași bucăți într-o farfurie cu pesmet astfel încat să se acopere complet cu ele.

Se încinge ulei vegetal într-o tigaie și se prăjesc două snițeluri. Încercați să nu prăjiți prea mult, pentru că varza este tânără și am supus-o și la prefierbe, așa că prăjiți doar ușor pentru culoare și o crustă ușoară.

Când șnițelurile s-au rumenit pe o parte, întoarce-le și continuați să le prejiți.

Scoateți șnițelele prăjite pe șervețele de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei. Încercăm să gătim un fel de mâncare sănătos, nu?

Șnițelele de varză gata sunt servite imediat la masă. Sunt delicioase cu smântână. Șnițelele din varză și a doua zi sunt delicioase, când sunt reci.

„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta

Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt       
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g       
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G       

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel