Șoc pentru o familie de români din Italia întorși în vacanță în țară. „Doamne ferește, 5 euro o sticlă de șampon?” / VIDEO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Youtube @Români in Italia
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Youtube @Români in Italia

Suma cheltuită de o familie de români stabiliți în Italia pentru cumpărăturile dintr-un supermarket românesc. „Nu cumpărăm în România pentru că e mai ieftin...”

O familie de vloggeri români stabiliți în Italia a surprins internauții cu o prezentare detaliată a cumpărăturilor efectuate în vacanța lor în România. În ultima zi petrecută în țară, aceștia au realizat un coș alimentar cu produse care nu se găsesc în Italia și au arătat prețurile acestora.

În videoclipul intitulat „Prețuri Soc în România, mai scump ca în Italia…”, familia a enumerat diverse produse achiziționate. Printre acestea se numără un bax de apă plată Bucovina, cu un preț de 4 lei pentru sticla de 2 litri, și detergent Ariel de 7 kg, costând 88 de lei. De asemenea, au cumpărat două cutii de detergent capsule Ariel, de 36 de spălări, la prețul de 85 de lei. 

Alte produse incluse în coș sunt vopsele de păr (16 și 30 de lei), un șampon (26 de lei), două periuțe de dinți (14 lei fiecare), bețișoare de urechi (6 lei) și o rolă de hârtie (8 lei). Familia a achiziționat și bere fără alcool (17 lei pentru patru doze), lapte Zuzu (2 litri la 15 lei) și brânză Hochland (54 de lei fiecare bucată). 

De asemenea, au cumpărat Fairy pentru spălat manual (26 de lei), Picant fix (2.6 lei fiecare), Delikat (7.6 lei) și usturoi (6.9 lei). În total, suma cheltuită a fost de 707 lei.

„Nu am cumpărat din România pentru că e mai ieftin, ci pentru că în Italia nu se găsește”

 

„Vrem să facem un coș alimentar, așa rapid, de câteva minute, în care să vă arătăm ce cumpărături facem. Un bax de apă plată Bucovina, 4 lei sticla de 2 litri. Am luat și un detergent Ariel de 7 kg pe care am dat 88 de lei. Tot așa, am luat și două cutii de detergent capsule de la Ariel, 36 de spălări, am dat 85 de lei. Dacă vă întrebați de ce luăm detergent Ariel din România, nu luăm pentru că e mai ieftin, ci pentru că în Italia nu se găsește, nu există Ariel acolo.

Am mai luat două vopsele, 16 și 30 de lei. Un șampon, 26 de lei. Două periuțe de dinți, 14 lei bucata. Bețișoare de urechi, 6 lei și o rolă de hârtie care costă 8 lei. Hai să luăm și „cooler” (n.r bere fără alcool) că în Italia nu se găsește, 17 lei - patru doze. Lapte Zuzu, 2l la 15 lei. Brânză Hochland, telemea de vacă, pe care în Italia nu o găsesc, am luat două bucăți, 54 de lei fiecare. Fairy, 26 de lei, iar, în Italia nu se găsește, se găsește doar varianta pentru mașina de spălat de vase, nu și manual. Picant fix (, luăm trei, 2.6 lei fiecare. Delikat, pachet de 200 de grame, 7.6 lei. Usturoi din România, am dat 6.9 lei. Total, 707 lei.”, arată românul în videoclip. 

Reacția românilor. „Nesimțit de scump”

 

„E ceva de groază! Totul este scump. Lăsăm toți banii la magazin.”

„E scump in Romania, ce sa facem, ne descurcam cum putem.”

„Per total, în România e mai scump ca în Italia sau Dubai. Salariile nu sunt nici pe aproape și să nu mai zic câtă hoție există la noi. Plus, ce taxe o să vină peste noi după alegeri, vai de noi!”

„Mie mi se pare scump în România. Chiar nesimțit de scump în cazul unor produse. Apa la 4 lei sticla (4,5 lei daca socotești și ambalajul) este mai scumpă decat în Paris. Am vazut roșii românești in Carrefour, în Bucuresti, la același pret cu roșiile aduse din Olanda. Și nu cred ca roșiile românești mai sunt bio.”

„O sticla de sampon 5 euro? Doamne ferește, nu pot sa cred. Și eu visez să mă întorc în țara mea.. ”

VIDEO

Youtube video image

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel