Sociologul Alfred Bulai, arestat preventiv pentru 30 de zile

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Alfred Bulai a fost arestat preventiv. 

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate joi de Judecătoria Sectorului 1. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut măsura arestării preventive a lui Alfred Bulai, în cadrul unui dosar ce vizează acuzații de abuz sexual și folosirea abuzivă a funcției în scopuri sexuale. Potrivit prim-procurorului Daniel Nedela, acesta ar fi comis două infracțiuni de agresiune sexuală și două de abuz de funcție, folosindu-și poziția de profesor universitar pentru a obține favoruri sexuale de la victimele sale.

„Procurorii au decis punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unui fost profesor universitar de la SNSPA, pentru săvârșirea a două infracțiuni de agresiune sexuală și două de folosire abuzivă a funcției în scop sexual”, a declarat Nedela.

Alfred Bulai. Care sunt acuzațiile care i se aduc

 

Una dintre faptele pentru care Bulai este urmărit penal s-a petrecut în data de 4 iulie 2022, în timpul unei sesiuni de practică desfășurate în comuna Sadova, județul Suceava. Conform anchetei, în cadrul unei întâlniri private cu una dintre studente, organizată ca parte a unei sesiuni individuale de feedback, Bulai ar fi exercitat presiuni psihice asupra acesteia, umilind-o și impunându-i un comportament legat de viața sexuală. Profitând de poziția de autoritate, a constrâns victima să se dezbrace de tricou pentru a-i satisface dorințele sexuale.

În aceeași perioadă, tot în cadrul stagiului de practică, Bulai ar fi încercat să o sărute cu forța pe aceeași studentă și ar fi atins-o în mod inadecvat pe spate, umeri și picioare. În aceste situații, el ar fi profitat de relația sa de cadru didactic, constrângând-o moral și folosind influența sa asupra acesteia.

Totodată, între decembrie 2023 și mai 2024, Alfred Bulai ar fi făcut în repetate rânduri avansuri de natură sexuală aceleași victime, cerându-i favoruri intime prin sugestii cu conotație sexuală, în schimbul unei relații mai favorabile între cadru didactic și student.

Argumentele procurorului care instrumentează cazul Bulai

 

Prim-procurorul Daniel Nedela a subliniat că orice formă de abuz sexual, indiferent de circumstanțe, este inadmisibilă și va fi tratată cu maximă severitate: „Aceste fapte nu pot fi tolerate. Este inadmisibil și inacceptabil, și este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educația să se desfășoare în condiții de respect, demnitate și integritate. Ministerul Public va acționa ferm împotriva tuturor celor care comit astfel de fapte.”

Alfred Bulai a fost reținut miercuri, după ce a fost audiat la Secția 2 Poliție din București. Potrivit surselor judiciare, acesta a refuzat să dea declarații în fața anchetatorilor, alegând să-și exercite dreptul la tăcere.

 Ancheta continuă, iar Alfred Bulai rămâne în arest preventiv pe parcursul următoarelor 30 de zile, în așteptarea unei decizii definitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel