Șofer de 70 de ani, filmat cum merge pe contrasens pe autostradă. În mașină se afla cu o o femeie și un copil 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer de 70 de ani a fost filmat în timp ce conducea pe contrasens pe drumul de mare viteză dintre Craiova și Pitești. 

Incidentul care putea avea consecințe grave a fost filmat de un șofer pe drumul Expres 12, la kilometrul 63, între Craiova și Pitești. 

Un șofer în vârstă de 70 de ani conducea un autoturism Dacia Logan de culoare albă pe contrasens, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Șoferul mergea chiar pe banda a doua a drumului, iar toți ceilalți care circulau regulamentar erau nevoiți să îl ocolească. Persoanele care-l filmau și au sunat la poliție erau speriați aproape de fiecare dată când o mașină se apropia de mașina condusă pe contrasens pentru că un impact frontal ar fi putut avea loc oricând. Viteza de deplasare pe drumurile expres din România este reglementată la 120 de kilometri pe oră, așadar se circula foarte tare.

Șoferul este din Slatina și permisul l-a dobândit în 1986

 

Conducătorul auto, identificat ulterior ca fiind Ionel I., domiciliat în Slatina și posesor al unui permis de conducere valid obținut în 1986 pentru categoriile AM, B1 și B, a fost interceptat de un echipaj al Serviciului Rutier în urma unui apel la 112, efectuat de același șofer care a și filmat momentul periculos.

Conducătorul auto a fost oprit în prima parcare disponibilă pe drumul expres, unde oamenii legii au efectuat verificările necesare. Bărbatul, care se afla în mașină împreună cu o femeie și un copil, a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art. 102, alin. 4, lit. c din Ordonanța de Urgență 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. În urma sancțiunilor, șoferului i s-a aplicat o amendă de 1.485 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru o perioadă de 120 de zile.

Situațiile în care șoferii circulă pe contrasens au devenit din ce în ce mai dese în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel