Șofer român, arestat de Europol, după ce a furat trei tractoare noi din Danemarca. Prejudiciu de 335.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șofer român, arestat de Europol, după ce a furat trei tractoare noi din Danemarca. Prejudiciu de 335.000 de euro. Sursa foto: freepik.com
Șofer român, arestat de Europol, după ce a furat trei tractoare noi din Danemarca. Prejudiciu de 335.000 de euro. Sursa foto: freepik.com

Un șofer român de camion, în vârstă de 28 de ani, a fost reținut în Germania și, ulterior, arestat preventiv în Danemarca, în urma unei operațiuni Europol de amploare.

Șoferul român a fost arestat în Germania, unde a fost surprins cu trei tractoare noi, evaluate la 335.000 de euro, încărcate într-un camion. Tractoarele fuseseră furate de la un dealer din Danemarca.

„Arestarea a fost rezultatul unei operațiuni comune Europol împotriva crimei organizate transfrontaliere din regiunea Mării Baltice și nordul Europei”, a declarat poliția daneză într-un comunicat.

Șoferul român a fost predat autorităților daneze, după ce a fost reținut în Germania. Ulterior a fost arestat timp de trei săptămâni în baza unui ordin emis de Tribunalul Sonderborg, românul fiind acuzat că a furat cele trei tractoare. Bărbatul de 28 de ani a pledat nevinovat, dar nu a făcut recurs la măsura arestării preventive.

Circa 10.000 de persoane, coordonate în 10 țări în care s-a desfășurat ancheta Europol

 

Șoferul român a fost reținut de poliția germană în Schleswig pe 12 octombrie și predat împreună cu camionul și tractoarele ofițerilor de la Departamentul de Control al Imigrației Vest (UKA West) în baza unui mandat european de arestare. La căutarea românului au participat autorități din zece țări. Acțiunea polițiștilor a avut loc pe 10, 11 și 12 octombrie, în  Danemarca, Suedia și Germania.

Ca urmare a cooperării polițienești dintre cele trei țări, unde autoritățile au făcut schimb de informații, a fost depistat un camion românesc care se îndrepta în Germania din  Danemarca. Vehiculul a reușit să părăsească Danemarca prin granița Froslev în dimineața zilei de 12 octombrie și a fost raportat poliției germane. La scurt timp, camionul a fost oprit.

În semiremorca camionului se aflau trei tractoare, care fuseseră furate în Danemarca cu puțin timp înainte. Șoferul a fost reținut de agenți germani și, ulterior, plasat în arest preventiv.

Pe parcursul celor trei zile, aproximativ 10.000 de persoane și 6.300 de vehicule au fost coordonate în 10 țări, în care s-a desfășurat ancheta inițiată de Europol. Cele trei tractoare găsite în camionul românului au fost furate de la reprezentanța Maskincentrum din Aulum, potrivit lui Soren Hogenhof Larsen, directorul Departamentului de vânzări al reprezentanței de mașini agricole.

El a dezvăluit că un modem PCM instalat într-unul dintre tractoare a arătat că vehiculul a fost pornit la ora 1:00 pe 12 octombrie și apoi condus pe un drum de țară pustiu. De aici tractorul a dispărut.

„Am văzut o mulțime de urme de roți. Au furat tractoarele de lângă noi și s-au îndreptat spre drumul de țară. Acolo probabil că au fost urcate într-un camion. Nu știu dacă a fost nevoie de patru oameni pentru a rezolva totul”, spune directorul de vânzări Soren Hogenhof Larsen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel