Un șofer român de TIR a creat haos pe străzile din Spania. A fost prins cu o alcoolemie de opt ori mai mare decât limita legală

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Garda Civilă din Navarra a prins un șofer român de camion cu o alcoolemie de opt ori mai mare decât limita permisă

În urma unei alerte primite de la cetățeni, în care se informa că un camion circula pe autostrada AP-15, în direcția Pamplona, într-un mod neglijent, ocupând ambele benzi și punând în pericol grav ceilalți participanți la trafic, agenții au organizat un dispozitiv pentru a intercepta vehiculul.

Unitatea de Securitate USECIC, care efectua un control de securitate la punctul de taxare din Imarcoain, la kilometrul 75 al autostrăzii AP-15, în direcția Pamplona, a fost alertată și a oprit vehiculul suspect. Șoferul prezenta semne clare că se află sub influența băuturilor alcoolice. Prin urmare, s-a solicitat prezența agenților de la Unitatea de Trafic a Gărzii Civile pentru efectuarea testelor necesare de alcool și droguri.

Dosar penal pentru șoferul român

 

La testul de alcoolemie, șoferul a prezentat o concentrație de alcool în aerul expirat de opt ori mai mare decât limita maximă permisă pentru șoferii profesioniști și a fost cercetat pentru o posibilă infracțiune contra siguranței rutiere, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Limita stabilită de Direcția Generală de Trafic pentru șoferii profesioniști este de 0,15 miligrame de alcool per litru de aer expirat.

Agenții de la Unitatea de Trafic a Gărzii Civile din Navarra au fost cei care au întocmit documentele legale. Șoferul, de naționalitate română, în vârstă de 47 de ani și rezident în Murcia, este considerat autorul unei posibile infracțiuni contra siguranței rutiere.

Intervenția a fost posibilă datorită colaborării cetățenilor care au semnalat ceea ce se întâmplă, relatează presa spaniolă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel