Şofer de TIR aproape în comă alcoolică, depistat în trafic în Ialomița

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un şofer de TIR a fost depistat în trafic, pe DN2A în judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, el având o concentraţie de 2,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, informează marţi IPJ Ialomiţa.

La data de 1 noiembrie, în jurul orei 10,00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în flagrant, pe DN2A, în afara localităţii Misleanu, un şofer în timp ce conducea un ansamblu auto, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

"În urma controlului poliţiştii au constatat că şoferul este un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Brăila, iar în urma testării cu aparatul Drager a reieşit o valoare de 2,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării concentraţiei de alcool în sânge", a informat sursa citată.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe".

Cazul șoferului român de TIR ucis în Franța provoacă schimbări în legislația UE

 

Parlamentul European a votat o propunere de rezoluție privind siguranța parcărilor pentru camioane în Uniunea Europeană, inițiată de grupul Renew Europe prin europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe.

Potrivit unui comunicat de presă, această inițiativă a pornit de la cazul șoferului român de TIR care a fost ucis în Franța.

Filierele internaționale ale traficului de migranți, un fenomen care ia proporții pe continent, a fost subiectul unei campanii ale Știrilor Pro TV, care s-a numit „Migranți de contrabandă”.

Atacurile repetate asupra șoferilor de camion în parcările UE au culminat tragic cu moartea unui român, în luna mai a acestui an, declanșând o serie de acțiuni la nivel european.

„Era clar că discutăm despre un fenomen și nu despre un incident izolat. După ce șoferii români au depus la Comisie o petiție cu aproape 25000 de semnături, am pus subiectul pe agenda PETI în timp record și pe 15 iulie vocea Adrianei Mureșan, reprezentanta petiționarilor s-a auzit în Parlamentul European”, spune europarlamentarul Vlad Gheorghe.

„Este meritul șoferilor că s-au mobilizat rapid și au înțeles că au această pârghie la dispoziție. Prezența în Comisie a fost esențială - este extrem de important să auzi direct cetățenii, să-ți poată răspunde în timp real la întrebări și să ofere cât mai multe detalii. Așa se explică sprijinul pentru șoferi și implicit pentru propunerea de rezoluție din partea tuturor grupurilor politice - fapt destul de rar. La ședința de azi au fost 31 de voturi pentru și doar 1 împotrivă din 32 de europarlamentari prezenți”, a mai precizat europarlamentarul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel