Șoferii de la o firmă de salubrizare din Timișoara, prinși cu motorină furată din mașini. Lipseau 70 de tone

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Doi români au golit de motorină rezervorul unui TIR, parcat în Deveselu
Doi români au golit de motorină rezervorul unui TIR, parcat în Deveselu

14 angajați ai unei firme de salubrizare sunt acuzați că au furat 70 de tone de combustibil din mașinile de serviciu. 

Dintre cei 14 angajați implicați, trei sunt șoferi pe vehiculele companiei și au fost deja reținuți, fiind prinși în flagrant delict.

La data de 16 septembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Urbană Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că unii dintre angajații firmei de salubrizare, în special șoferi care operează vehiculele companiei, sustrag constant cantități mari de combustibil. Verificările inițiale au indicat un consum nejustificat de aproximativ 170 de tone de carburant în perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 17 august 2024. Această situație a stârnit suspiciuni și a condus la declanșarea unei investigații amănunțite.

În urma cercetărilor desfășurate, autoritățile au dispus începerea urmăririi penale împotriva celor 14 bărbați implicați în acest caz. Dintre aceștia, 13 sunt acuzați de furt, în timp ce unul dintre angajați este cercetat pentru gestiune frauduloasă. Ancheta a stabilit că, în total, aproximativ 70 de tone de carburant au fost sustrase de acești angajați, acțiuni ce au afectat în mod semnificativ activitatea și bugetul firmei.

Ziua de joi a marcat un punct de cotitură în desfășurarea anchetei: polițiștii au organizat un flagrant. Mai multe vehicule ale companiei de salubrizare au fost oprite în trafic. După percheziții efectuate la mașinile personale ale acestora, polițiștii au descoperit și confiscat o cantitate de 160 de litri de carburant. Această descoperire a confirmat suspiciunile și a condus la reținerea celor trei suspecți pentru o perioadă de 24 de ore.

Cei implicați au fost arestați. Se caută și alți hoți de motorină

 

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani, au fost transferați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Timiș, fiind acuzați oficial de furt. În paralel, poliția continuă să adune dovezi pentru a putea construi un dosar solid împotriva tuturor celor implicați în acest caz.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, ancheta nu se oprește aici. Se continuă cercetările pentru a clarifica pe deplin amploarea activităților infracționale desfășurate de acești angajați. Poliția urmărește să stabilească dacă există și alți complici sau dacă furtul de carburant era organizat la un nivel mai înalt în cadrul companiei de salubrizare.

Întreaga anchetă se desfășoară sub coordonarea directă a procurorului desemnat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Se așteaptă ca în următoarele zile să fie adunate mai multe dovezi și să fie audiat un număr mai mare de martori, pentru a putea stabili cu exactitate toate detaliile acestui caz.

Pentru moment, însă, cei trei șoferi reținuți rămân în custodia poliției, în timp ce restul angajaților implicați în furt sunt în continuare cercetați în stare de libertate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel