Șoferii iresponsabili riscă amenzi uriașe din august: vor fi montate camere inteligente de supraveghere în trafic în toată țara

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șoferii iresponsabili riscă amenzi uriașe din august: vor fi montate camere inteligente de supraveghere în trafic în toată țara / Sursa foto: freepik.com
Șoferii iresponsabili riscă amenzi uriașe din august: vor fi montate camere inteligente de supraveghere în trafic în toată țara / Sursa foto: freepik.com

Începând cu luna următoare, România va implementa un sistem de supraveghere extins pe toate drumurile naționale și autostrăzi, folosind sute de camere inteligente. Aceste dispozitive vor avea capacitatea de a detecta și înregistra abaterile grave ale șoferilor, putând emite amenzi automat pe baza imaginilor captate.

Camerele vor fi amplasate în locații strategice precum intersecții, autostrăzi și drumuri naționale, având ca obiectiv principal reducerea comportamentului periculos și îmbunătățirea siguranței rutiere.

 

Autoritățile au anunțat că vor fi monitorizate următoarele abateri

 

Încălcarea limitei de viteză: Șoferii surprinși cu viteze peste limita legală vor fi amendați în funcție de gradul excesului.

Conducerea pe banda de urgență: Utilizarea ilegală a benzii de urgență de pe autostrăzi va fi sancționată pentru a preveni blocajele și accidentele.

Trecerea pe culoarea roșie a semaforului: Șoferii care ignoră semnalele semaforice și intră în intersecții în timp ce semaforul este roșu vor primi amenzi severe.

Depășirea coloanei de mașini: Manevrele de depășire neautorizate care pun în pericol ceilalți participanți la trafic vor fi strict monitorizate și sancționate.

Trecerea ilegală a căii ferate: Încălcarea regulilor privind traversarea căilor ferate va fi tratată cu mare severitate, având în vedere riscurile iminente pentru siguranța publică.

Condusul agresiv: Comportamente precum frânarea bruscă, schimbarea bruscă a benzilor și alte acțiuni agresive care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic vor fi incluse în categoriile sancționate.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a subliniat importanța clarificării acestor reglementări către public înainte de implementarea lor efectivă. Îngrijorările sale se concentrează pe modul în care vor fi aplicate noile măsuri și impactul lor asupra comportamentului conducătorilor auto, conform Antena 3 CNN. Până în prezent, autoritățile nu au furnizat detalii concrete despre procedurile de contestație sau despre cum vor gestiona cazurile de contestare a amenzilor emise pe baza filmărilor camerelor inteligente.

Implementarea acestor camere inteligente reprezintă un pas major în modernizarea sistemului de monitorizare a traficului din România, având potențialul de a reduce accidentele și de a îmbunătăți siguranța rutieră prin descurajarea comportamentelor riscante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel