Șoferul care a ucis-o pe Laura, românca din Italia, avea o alcoolemie de șase ori mai mare decât limita legală

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Laura Chircuță / Sursă: fanpage.it
Foto: Laura Chircuță / Sursă: fanpage.it

Noi informații cu privire la accidentul care i-a provocat moartea Laurei Chiricuță.

Laura Chiricuță, în vârstă de 46 de ani, a murit într-un accident rutier petrecut acum două zile în Viareggio, la intersecția dintre Via Vinci și Via Buonarroti. Femeia circula cu scuterul către locul de muncă atunci când a fost lovită de o Dacia Sandero condusă de un tânăr de 28 de ani din Poggibonsi. Potrivit anchetatorilor de la poliția municipală din Viareggio, șoferul avea o alcoolemie de șase ori peste limita legală, fiind testat pozitiv la un control de rutină.

Incidentul a avut loc când tânărul nu s-a oprit la semnul de oprire situat în direcția munte-mare. Coliziunea a distrus scuterul pe care se afla Laura Chiricuță, iar vehiculul implicat a continuat să circule înainte ca șoferul să coboare și să părăsească locul accidentului în stare de șoc. Polițiștii l-au găsit la scurt timp și l-au supus unui test de alcoolemie, confirmând astfel nivelul extrem de ridicat de alcool în sânge.

Tânărul de 28 de ani este acum acuzat de ucidere rutieră agravată și conducere sub influența alcoolului. Permisul său de conducere a fost suspendat, iar mașina confiscată. Deși se află în libertate, autoritățile nu consideră că există riscul de a repeta infracțiunea sau de a fugi de justiție.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar poliția verifică filmările de la camerele de supraveghere pentru a clarifica prezența altor persoane în vehiculul implicat în accident. De asemenea, sunt analizate informațiile oferite de martori, care au menționat că ar fi fost patru ocupanți în mașină. Dosarul se află în prezent pe masa procurorului Paola Rizzo la Parchetul Lucca.

Între timp, cadavrul Laurei Chiricuță a fost supus unei autopsii externe, iar familia acesteia este reprezentată de avocatul Fabrizio Miracolo. Laura Chiricuță era o femeie bine cunoscută și apreciată în comunitatea românească din Torre del Lago, unde locuia de ani de zile împreună cu soțul ei și fiul lor de 14 ani. Vestea morții sale a fost distrugătoare pentru familie și prieteni, care o descriu ca fiind o persoană iubitoare, dedicată familiei și muncii sale. Tragedia a lăsat un gol imens, nu doar în sufletul familiei, dar și în inimile celor care au cunoscut-o.

Reamintim că impactul a fost atât de violent încât scuterul femeii a fost rupt în bucăți. Dacia șoferului vinovat a continuat să se deplaseze, lovind câteva mașini parcate înainte de a se opri la zeci de metri de locul accidentului.

Citește știrea inițială: Sfârșit tragic pentru o româncă în Italia: încă o victimă a intersecției mortale. Femeia a lăsat în urmă un copil

Martorii oculari, șocați de cele întâmplate, au reacționat cu furie, strigând "criminalul" către mașina care și-a continuat drumul pentru câțiva metri după coliziune. 

La fața locului au intervenit rapid echipaje medicale, inclusiv o ambulanță de la Misericordia di Lido di Camaiore, însă, din nefericire, viața Laurei Chiricuță nu a mai putut fi salvată. Strada a fost închisă pentru mai bine de patru ore pentru a permite poliției municipale să investigheze locul accidentului și să curețe resturile vehiculelor implicate.

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel