Șoferul ucrainean care a provocat accidentul de la Suceava avea tahograful oprit. Patronul român spune că nu știe nimic, că șoferul trebuia să fie liber sâmbătă

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Șoferul ucrainean care a provocat un accident la Suceava, soldat cu moartea a cinci persoane, oprise tahograful betonierei. 

Alexei Sinderiuc, șoferul ucrainean de 40 de ani a adormit la volan aproape de localitatea Cumpărătura. A intrat pe contrasens și a spulberat o întreagă familie, care se întorcea de la mare.

Au existat încă de la început suspiciuni că șoferul a fost prea obosit din moment ce a adormit la volan. Acum, după ancheta făcută de ISCTR, a ieșit la iveală că tahograful era manipulat, relatează Monitorul de Suceava. Mașina nu s-ar mai fi mișcat din loc de sâmbătă. Șoferul ucrainean ar fi trebuit să fie liber de sâmbătă seara. 

Cu toate acestea, nu se știe dacă respectivul șofer a mai făcut curse sau nu și asta pentru că tahograful era oprit. Patronul firmei spune că ucraineanul era angajat de un an. 

 "Era angajat la noi de mai bine de un an de zile, iar de sâmbătă la amiază era liber, deci nu avea motive să fie obosit. Am și eu copii și sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Aș vrea să ajut financiar familiile care au fost implicate în accident și care i-au pierdut pe cei dragi și sper să o pot face destul de repede", a declarat marți, pentru sursa citată, Tiberius Balan, patronul firmei.

Accidentul de la Cumpărătura. Familiza Lăzărescu venea de la mare

 

Familia Lăzărescu se întorcea de la mare. Cei patru membri ai familiei se aflau în autoturismul propriu pe raza județului Buzău și la un moment dat li s-a stricat mașina. Aceștia au sunat rudele acasă, neștiind ce să facă. Deși toți i-au sfătuit să-și ia o cazare în zonă, capul familiei a decis să sune o firmă de tractare. Șoferul le-a urcat mașina pe platformă, iar membrii familiei s-au urcat în față, în autovehiculul de tractare. Pe raza localității Cumpărătura s-a întâmplat nenorocirea. Betoniera a intrat pe contrasens și a spulberat totul în față sa. 

Pentru manipularea tahografului este prevăzută doar o amendă de 15 000 lei. 

Familia era originară din Volovăt, județul Suceava. Ei vor fi înmormântați în localitatea natală. Șoferul ucrainean poate ajunge la închisoare, dar poate primi la fel de bine și o pedeapsă cu suspendare. Totul va depinde de judecătorul care va analiza cazul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel