Solicitanții de azil în Marea Britanie locuiesc pe o barjă plutitoare: Seamănă cu Alcatraz

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Solicitanții de azil în Marea Britanie locuiesc pe o barjă plutitoare - Seamănă cu Alcatraz
Solicitanții de azil în Marea Britanie locuiesc pe o barjă plutitoare - Seamănă cu Alcatraz

„Zgomotul lacătelor și al controalelor de securitate îmi dă senzația că intru în închisoarea Alcatraz”. Așa își descriu traiul primii oaspeți migranți de pe barja plutitoare Bibby Stockholm din Anglia.

Primii 50 de migranți de pe mult contestata barjă plutitoare Bibby Stockholm, Anglia, își descriu noua viață la bord, după relocarea forțată: „Pare o închisoare”.

Migranții, identificați în rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, vor fi găzduiți pe barja cu trei etaje, special amenajată, până la rezolvarea cererii lor de azil, așa cum prevede noua lege dorită de guvernul conservator englez.

O alegere puternic contestată de opoziția politică și de asociațiile pentru drepturile omului care denunță condițiile de viață ale migranților.

Controverse în Regatul Unit: o barjă ar putea fi o închisoare plutitoare pentru imigranții care solicită azil

„Arată ca o închisoare, barja are porți de intrare și de ieșire, iar la anumite ore, trebuie să luăm un autobuz, iar după ce parcurgem o distanță lungă, mergem într-un loc unde să ne putem plimba. Ne simțim foarte rău”, a povestit unul dintre primii oaspeți ai structurii plutitoare.

„Arată ca închisorile din epoca victoriană”

 

Spre deosebire de cazarea în care se aflau înainte, la bordul Bibby Stockholm există securitate 24 de ore din 24, iar solicitanților de azil li se eliberează carduri magnetice și trebuie să treacă prin paza tip aeroport pentru a urca și a coborî.

„Arată ca închisorile din epoca victoriană. Bibby Stockholm este o modalitate absolut rușinoasă de a găzdui oamenii care au fugit de teroare, conflict și persecuție. Găzduirea oamenilor pe o barjă plutitoare va fi traumatizantă pentru ei și ar trebui să existe îngrijorări mai mari cu privire la limitarea fiecărei persoane la o cazare de dimensiunea unei parcări”, a spus Amnesty International Marea Britanie.

Cu toate acestea, alți doi solicitanți de azil aflați la bordul barjei au declarat pentru BBC că „mâncarea este bună” și au descris camerele ca fiind „mici, dar drăguțe, curate și ordonate”. Ei au descris, de asemenea, o sală de sport și o sală TV la bord. Totuși, toată lumea își amintește că nu a fost o alegere, ci o impunere, scrie fanpage.it.

„Acest lucru marchează un alt pas înainte în munca guvernului de a propune opțiuni alternative de cazare, ca parte a angajamentului său de a reduce utilizarea hotelurilor scumpe și de a se îndrepta către un sistem mai ordonat și mai durabil, care este mai gestionabil pentru comunitățile locale”, transmit reprezentanții Ministerului de Interne din Marea Britanie.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel