Sondaj: Germanii sunt tot mai speriați de numărul migranților din țară și se tem că guvernul nu va reuși să gestioneze integrarea lor în societate

Echipa Stiri Diaspora, Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Germanii sunt tot mai speriați de numărul mare de migranți care intră în țara lor și se tem că guvernul nu va reuși să gestioneze integrarea lor în societate. Acestea sunt o parte din concluziile unui sondaj citat de Reuters. 

Numărul germanilor care se tem că guvernul lor ar putea fi copleșit de gestionarea imigrației a crescut puternic în acest an, deși preocupările legate de taxe și de costurile de trai continuă să domine, arată un sondaj citat de Reuters.

Pentru prima dată, aceste temeri legate de imigrație au fost împărtășite în întreaga țară, nu s-au concentrat în regiunile mai sărace din fosta Germanie de Est, potrivit sondajului realizat de R+V insurance, aflat acum la a patra decadă.

"O preocupare covârșitor est-germană a devenit un subiect care îngrijorează oamenii în mod egal în întreaga Germanie", a declarat Isabelle Borucki, un politolog care a lucrat la sondaj. "Respondenții se tem că integrarea nu va reuși".

Un total de 56% dintre respondenți au declarat că se tem că statul și instituțiile sale ar putea fi copleșite, ceea ce plasează această preocupare pe locul patru, în creștere de la 45% și de pe locul nouă în urmă cu un an.

Imigrația ar putea provoca tensiuni sociale

 

Mult mai jos în clasament, pe locul 11, s-au situat temerile că imigrația ar putea provoca tensiuni sociale, în creștere față de locul 16 anul trecut.

Înaintea imigrației, respondenții sunt îngrijorați de creșterea costului vieții, de costul locuințelor, de creșterea impozitelor și de reducerea prestațiilor sociale, la fel ca anul trecut.

Anxietatea crescândă cu privire la imigrație a venit pe fondul creșterii sprijinului pentru partidul de extremă dreapta AfD, care a ajuns pe locul al doilea în alegerile regionale importante de duminică, după o campanie care a prezentat o retorică anti-migranți.

Nivelurile de îngrijorare au fost totuși mai mici decât în 2015, când 65% se temeau că statul va fi copleșit. În acel an, cancelarul de atunci, Angela Merkel, a primit peste un milion de refugiați care fugeau de războaie și sărăcie în Orientul Mijlociu și Africa.

Cancelarul Olaf Scholz, succesorul Angelei Merkel, a declarat că numărul actual de refugiați este prea mare, mai ales având în vedere numărul celor care nu primesc azil.

Germania a primit aproximativ un milion de ucraineni care caută refugiu din cauza invaziei rusești în țara lor, care a început în februarie anul trecut.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel