„Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Sondaj: Programă școlară ca în România sau cea a țării de reședință? Ce aleg românii din diaspora

Mădălina Hideg |
Data publicării:
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Sondaj ȘtiriDiaspora. Ce ar alege românii din străinătate pentru copii lor: programă școlară ca în România sau cea a țării de reședință. Iată rezultatele. 

Un sondaj de opinie găzduit pe ȘtiriDiaspora.ro arată că majoritatea românilor care ar locui în străinătate ar opta să își înscrie copiii la o școală în care programa școlară să fie a țării de reședință, nu identică cu cea românească. Într-un sondaj anterior, aceștia au optat pentru școli cu predare în limba română. 

Un număr de 136 de cititori ȘtiriDiaspora au răspuns la întrebarea: "Programa școlară după care studiază copiii români din diaspora ar trebui să fie: a. cea a țării de reședință  / b. identică celei românești".

Potrivit rezultatelor, 75% dintre respondenți, reprezentând 102 de persoane, au votat pentru opțiunea programei școlare a țării de reședință, în timp ce 25%, adică 34 de persoane, au răspuns că ar alege varianta în care programa școlară urmată sa fie identică cu cea din România.

Iată rezultatele

rezultat-sondaj-programa-scolara_88938100

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

Vezi și: Ce ar alege românii pentru copiii lor: Școală în străinătate cu predare în limba română sau în limba țării de adopție? Rezultat sondaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel