Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă
Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

Sosul de usturoi este unul dintre cele mai populare sosuri pe care le putem găsi în lume. 

Cunoscut și sub numele de aioli în unele țări, sosul de usturoi este un însoțitor perfect pentru carne și cartofi, dar are un gust foarte bun și într-un hamburger, un sandviș sau într-un hot dog.

Citește și Trucul fantastic de a separa albușul de gălbenuș cu un cățel de usturoi. Metoda, virală pe TikTok - VIDEO

Cel mai bun lucru este că sosul de usturoi este un preparat foarte simplu, care vă va lua câteva minute, așa că la StiriDiaspora.ro vă explicăm cum să-l faceți cremos și delicios.

 

Ingrediente: 

4 căței de usturoi

1 ou

1 cană de ulei de măsline

1 lingură de suc de lămâie

Sare și piper

Pătrunjel proaspăt sau coriandru (opțional)

 

Sos de usturoi - Mod de preparare

 

Sosul de usturoi poate avea multe variante, iar în unele țări se adaugă o crenguță de pătrunjel proaspăt sau coriandru, ceea ce îi conferă o notă pur și simplu delicioasă. În alte locuri, în rețetă se încorporează un ardei iute pentru ca aroma să fie mai intensă.

Începeți prin a curăța usturoiul, apoi cu ajutorul unui blender sau un robot de bucătărie, zdrobiți usturoiul împreună cu lingura de suc de lămâie. După ce au fost zdrobite, adăugați oul în amestec împreună cu sare și piper și continuați să bateți.

Vezi și De ce să pui un cățel de usturoi în toaletă. Trucul inteligent, aliatul ideal pentru gospodine

Fără a opri, trebuie să adaugi puțin câte puțin cana de ulei în amestec. Dacă ai pe cineva care să te ajute în această sarcină, mult mai bine, întrucât este esențial să o faci puțin câte puțin pentru ca sosul de usturoi să ajungă în punctul dorit și să nu se taie.

După ce ați terminat de adăugat uleiul, continuați să amestecați până când sosul de usturoi ajunge la punctul dorit. Dacă intenționați să adăugați pătrunjel sau coriandru, acesta este momentul ideal pentru a o face, amestecând puțin până se zdrobește.

Când este atât de gros pe cât doriți, nu mai amestecați, transferați într-un recipient și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Gata!

Încearcă și Amestecă usturoi cu puțin ulei de măsline: Remediul secret care te scapă de coșuri peste noapte

Urmând aceste instrucțiuni simple, puteți pregăti un sos de usturoi rafinat, care este perfect pentru gustare sau servit cu preparatele dumneavoastră preferate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel