Dacă pentru o seară nu aveți timp sau nu aveți chef să gătiți, vă puteți descurca fără probleme cu acest sos de vinete și roșii cherry, deoarece tot ce trebuie să faceți pentru a vă condimenta pastele este să deschideți un borcan din acest sos bun.
De fapt, este atât de gustos, încât toată lumea îl va adora, inclusiv copiii. Evident, aceasta este o rețetă sănătoasă, sățioasă și fără conservanți, perfectă pentru o cină sau un prânz de iarnă savuros. Nu vă va lua deloc timp să o preparați, pentru că procedura este foarte intuitivă și durează foarte puțin.
Rețeta de sos de vinete și roșii cherry
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 1 oră și 10 minute
Timp de repaus: 15 minute
Porții: 2 borcane
Gogonelele preparate în stil coreean sunt o gustare rapidă și delicioasă
Ingrediente
* 1 kg de vinete
* 1 kg de roșii cherry mixte
* 2 ardei iuți (opțional)
* 2 căpățâni de usturoi
* Câteva frunze de busuioc
* Câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
* Sare suficientă
Preparare
Mai întâi spălați roșiile cherry și vinetele, uscați-le cu prosoape de hârtie și tăiați totul în două (aveți grijă să decojiți mai întâi vinetele).
Acum transferați vinetele și roșiile într-o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie, adăugați căpățânile de usturoi fără să le decojiți și ardeiul iute fără codiță.
Acum ungeți legumele cu ulei de măsline, asezonați-le cu sare și frunze de busuioc și coaceți-le (în cuptorul încins) în mod ventilat timp de 35-40 de minute la o temperatură de 200°C.
După ce ați făcut acest lucru lăsați totul să se răcească bine, curățați vinetele, îndepărtați frunzele de busuioc și zdrobiți o singură căpățână de usturoi.
Din patru dovlecei și un cartof faci cea mai ușoară și grozavă plăcintă. Toată lumea va vrea rețeta
Transferați roșiile, vinetele, căpățâna de usturoi, sosul rămas în tigaie și 2 linguri de ulei evo în blender, mixați până obțineți un amestec cremos și, dacă este necesar, nu ezitați să ajustați sarea.
Transferați sosul în borcanele sterilizate, răsturnați-le cu capul în jos timp de 15 minute, apoi verificați etanșarea prin apăsarea capacului (nu trebuie să facă clic clack).
La final, puneți un prosop de bucătărie pe fundul unei cratițe, introduceți borcanele, acoperiți-le cu apă, aduceți-le la fierbere și lăsați-le să fiarbă timp de 30 de minute. Când este gata, lăsați să se răcească în oală și depozitați borcanele în cămară.
Note și sfaturi: Odată desfăcut, sosul se păstrează în frigider până la 2-3 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News