Publicitate
Perdele și draperiile decorează camerele, ne protejează de privirile indiscrete și de lumina soarelui. Cu toate acestea, țesăturile sunt adesea voluminoase și greu de călcat. Pliurile sunt un adevărat coșmar și, prin urmare, trebuie să găsești strategia potrivită pentru a evita pierderea timpului și consumul de prea multă energie. Evident, fiecare țesătură are propriile reguli de spălare, totuși există câteva reguli de bază.
Atât ciclul de centrifugare, cât și temperatura pot influența spălarea perdelelor, motiv pentru care trebuie să acorzi o atenție deosebită și să setezi spălarea potrivită pentru fiecare țesătură.
Cel mai puternic insecticid natural: furnicile îți vor ocoli casa și grădina
Centrifuga a fost creată pentru a stoarce și îndepărta cât mai multă apă din țesături. Pe da altă parte, centrifuga este o sabie cu două tăișuri. Perdelele se vor usca mai repede, dar vor fi șifonate.
În orice caz, pentru a spăla și parfuma draperiile și perdelele în mod corespunzător și fără a deteriora țesăturile, va trebui să verifici întotdeauna eticheta. De asemenea, temperaturile ridicate nu sunt recomandate pentru perdele și draperii. De asemenea, ar trebui să eviți centrifuga pentru draperii și perdele.
Pentru a vă spăla și parfuma perdelele există un truc care trebuie încercat imediat. Pentru a parfuma țesăturile se recomandă un amestec de apă, acid citric și uleiuri esențiale. Toarnă 150 de grame de acid citric într-un litru de apă rece. Apoi, adaugă și 10-20 de picături de ulei esențial preferat. Sunt recomandate parfumuri precum lămâie, lavandă și portocală. În acest fel, vei evita să cumperi balsamuri comerciale, iar perdelele vor mirosi proaspăt și curat ca niciodată.
Curăță, regulat, mașina de spălat și va funcționa mulți ani: șase sfaturi care funcționează
Regula de bază pentru a usca perdelele și draperiile fără cute este să le atârni imediat după spălare. Netezește orice cute cu mâinile și lasă perdelele și draperiile să se usuce în aer liber.
Un alt mic truc, mai ales când vremea o permite, este să agăți draperiile pe tijă și să le lași să se usuce lângă ferestre.
Pentru a elimina cutele, toarnă în 700 ml apă fierbinte 2 linguri de bicarbonat. Se amestecă, se toarnă și se pulverizează pe cute. Aceste remedii sunt suficiente pentru un rezultat optim în câțiva pași.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News