Bandă de hoți de buzunare era formată din doisprezece bărbați și cinci femei. Toți sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani. Cei mai mulți dintre ei au cazier judiciar.
Potrivit presei spaniole, de câteva luni, poliția a detectat o creștere spectaculoasă a furturilor, fapt obținut în urma plângerilor depuse de victime. Această situație a dus la suspiciunea că ar fi acționat un grup organizat, care s-a deplasat special pe insulă pentru a comite infracțiuni, profitând de sezonul turistic.
17 români, alungați din Mallorca, Spania
Această situație a justificat deschiderea unei anchete, care a fost preluată de secția centrală de poliție din Palma. Poliția a constatat că majoritatea victimelor erau turiști în vârstă, care nu au putut opune decât o rezistență foarte mică jafurilor pe care le-au suferit. Infractorii foloseau portofelele pe care le furau pentru a face cumpărături cu carduri de credit sau pentru a obține numerar de la bancomate. Acest lucru se datorează faptului că multe dintre victime aveau parola bancară scrisă pe cardul de credit, ceea ce le-a facilitat hoților furtul banilor.
În scurt timp, suspiciunile s-au concentrat asupra unui grup de persoane, multe dintre ele cu antecedente penale, de naționalitate română. Unii dintre ei erau cunoștințe vechi ale poliției, deoarece fuseseră arestați în alte ocazii pentru infracțiuni de furt. Operațiunea poliției care a pus capăt acestui grup de hoți de buzunare a avut loc marțea trecută.
Creaseră o rețea de „șuți“ turistici
A fost o operațiune coordonată între mai multe grupuri, datorită faptului că suspecții locuiau în locații diferite. Întreaga operațiune a fost comunicată instanței, care a autorizat trei percheziții domiciliare. Una dintre ele a fost efectuată într-un apartament, unde locuiau mai mulți dintre suspecți. Celelalte două percheziții au fost efectuate în camere de hotel în care restul grupului a rămas peste noapte. Probele găsite în cadrul acestor percheziții au fost clare și au demonstrat implicarea lor în acest val de jafuri.
Anchetatorii au ajuns la concluzia că deținuții făceau parte dintr-un grup de infractori itineranți. Aceștia se deplasau în diferite zone turistice din întreaga țară, cu același scop de a jefui turiștii.
La perchezițiile domiciliare au fost recuperați bani în diferite valute. De asemenea, au fost găsite și hainele folosite de indivizi pentru a se amesteca printre turiști
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News