Spania. Care este limita de numerar cu care poți intra în țară. Atenție! Amenzile ajung la 5.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Care este limita de numerar cu care poți intra în țară. Atenție! Amenzile ajung la 5.000 de euro. Sursa foto: freepik.com
Spania. Care este limita de numerar cu care poți intra în țară. Atenție! Amenzile ajung la 5.000 de euro. Sursa foto: freepik.com

Vara este una dintre perioadele anului în care toată lumea călătorește în alte țări.

Mulți oameni aleg să țină banii în numerar pentru a evita să apeleze la bancomate sau să plătească cu cardul bancar, ceea ce ar putea aduce comisioane suplimentare. Cu toate acestea, este bine să știți  care este limita de numerar care poate fi transportat în valiză, deoarece Agenția Fiscală din Spania monitorizează călătorii pentru a controla mișcarea banilor și pentru a evita eventualele fraude.

În Spania este posibilă intrarea sau părăsirea teritoriului cu bani numerar. Cei care au asupra lor sume mai mari de 10.000 de euro (în bancnote și monede, cecuri, bilete la ordin sau ordine de plată) au obligația de a depune o declarație prealabilă la Agenția Fiscală.

În cazul în care circulația banilor are loc în interiorul țării, limita se stabilește la 100.000 de euro, astfel încât pentru această sumă trebuie prezentată declarația corespunzătoare. Așa află Trezoreria despre circulația banilor, scrie 20minutos.es.

„Autorităţile pot acţiona şi interveni şi la sume mai mici de 10.000 de euro atunci când există indicii ale unei legături cu activităţi infracţionale ”, indică Agenția Fiscală din Spania.

Pentru a avea acces la această declarație există o serie de formulare disponibile online pe care călătorii le pot completa și prezenta la vamă sau la altă autoritate competentă înainte de a intra sau de a părăsi Spania.

În cazul, dacă au asupra lor sume mari mari decât 10.000 de euro, pe care nu le declară, călătorii pt fi sancționați de Trezorerie. Amenzile pornesc de la minim 600 de euro și pot ajunge pana la 50% din valoarea banilor pe care călătorii îi au asupra lor.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel