Spania. Câți bani cash poți avea în buzunar, legal, atunci când mergi pe stradă? Precizări importante

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Câți bani în numerar poți avea pe stradă. Precizări importante. Sursa foto: freepik.com
Spania. Câți bani în numerar poți avea pe stradă. Precizări importante. Sursa foto: freepik.com

Din ce în ce mai multe persoane, inclusiv în vârstă, lasă deoparte metoda convențională de a plăti în numerar și folosesc carduri sau chiar plăți prin telefonul mobil.  

Acesta este un avantaj atunci când vine vorba de a evita să purtați o sumă mare de bani numerar cu dumneavoastră, pe lângă faptul că efectuați plăți mai rapide și mai sigure. Cu toate acestea, există persoane care încă folosesc metoda tradițională pentru a efectua anumite plăți. 

Astfel, este necesar să știți că reglementările bancare stabilesc limite atât la plata în numerar, cât și la transportarea a anumitor sume de bani. 

Acestea sunt limitele actuale

 

Limita banilor care pot fi transportați în numerar prin Spania este stabilită la 100.000 de euro. În cazul în care doriți să aduceți această sumă sau o sumă mai mare pe teritoriul național, va fi necesară declararea acestei proceduri. În schimb, dacă este vorba de „ieșirea sau intrarea pe teritoriul național” din străinătate, limita este stabilită la 10.000 de euro, scrie 20minutos.es.

Plățile în numerar au și ele o limită pentru a face față fraudei, iar noile reglementări au redus această sumă la 1.000 de euro. Astfel, Legea 11/2021, din 9 iulie, detaliază că la achiziționarea unui produs sau serviciu cu o valoare mai mare decât această cifră trebuie utilizat un alt mijloc de plată, precum cardul de credit sau transferul bancar.

Spania. Care este limita de numerar cu care poți intra în țară. Atenție! Amenzile ajung la 5.000 de euro

„De la 11 iulie 2021, operațiunile în sumă egală sau mai mare de 1.000 euro sau echivalentul acesteia în valută nu pot fi plătite în numerar, în cazul plăților în care una dintre părți acționează ca antreprenor sau profesionist. Această sumă se ridică la 10.000 de euro în cazul în care plătitorul este o persoană fizică care justifică că nu are domiciliul fiscal în Spania și nu acționează ca om de afaceri sau profesionist”, au precizat reprezentanții Băncii Spaniei.

Toate acestea sunt reglementate în Legea 10/2010, din 28 aprilie, privind prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, care determină suma maximă. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel