Spania. Copiii pot ieși din case, după 6 săptămâni de izolare: Condiții esențiale de îndeplinit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Copiii din Spania pot ieși din case începând de mâine. Spania, a treia cea mai lovită ţară din lume de pandemia de coronavirus, după SUA şi Italia, cu peste 22.000 de morţi, a impus din 14 martie o carantină strictă ce a fost prelungită până pe 9 mai inclusiv.

Începând cu 26 aprilie, copiilor le este permisă ieșirea din case, pentru plimbări scurte, la nu mai mult de un kilometru distanță de casă. Cei mici, sub 14 ani, pot ieși doar în compania unui adult, care poate fi o rudă sau o persoană angajată special pentru a-i îngriji. Adultul poate merge însoțit de cel mult 3 copii. Acesta poate fi un angajat autorizat al gospodăriei sau orice rudă de peste 18 ani.

În plus, cei mici vor avea  de respectat reguli stricte. Aceștia trebuie să țină doi metri distanță față de alte persoane și pot pleca o singură dată pe zi, între orele 9.00 și 21.00, pentru plimbări în aer liber la maximum 1 kilometru de casa lor.  De asemenea, trebuie respectate măsurile de prevenire și igienă împotriva covid-19 indicate de autoritățile sanitare (mască de protecție).

Citește și: Spania. Guvernul îşi cere iertare copiilor

Plimbările se pot face pe orice drum sau spațiu de uz public, inclusiv spații naturale și zone verzi autorizate, cu condiția ca distanța maximă de un kilometru față de casă să fie respectată. Cu toate acestea, accesul la spațiile de recreere pentru copii în aer liber, precum și la facilitățile sportive nu va fi permis.

Măsura afectează peste șase milioane de copii din Spania. Acest lucru este specificat în ordinul pe care Ministerul Sănătății l-a publicat sâmbătă, 25 aprilie, și care va intra în vigoare mâine, cu posibilitatea relungirii în cazul unor prelungiri succesive ale stării de urgență impusă în Spania.

Actul mai specifică și faptul că băieții și fetele care prezintă simptome sau se află în izolare la domiciliu din cauza unui diagnostic de  covid-19 sau care se află într-o perioadă de carantină la domiciliu, deoarece au avut contact cu cineva cu simptome sau au fost diagnosticați cu covid-19 nu pot părăsi locuințele până la remedierea situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel