Surse din anchetă însă recunosc că rețeaua de de distribuție a banilor falși a fost dezmembrată, însă tipografia nu a fost încă găsită. Cei reținuți, bărbați și femei, cu vârste între 30 și 50 de ani, care au încercat să introducă bancnotele false în circuitul financiar, sunt acuzați de „organizare criminală, falsificare de documente, falsificare de monedă, fraudă, spălare de bani și infracțiuni împotriva sănătății publice”. Operațiunea rămâne deschisă și nu sunt excluse noi arestări.
Investigațiile au început în octombrie 2019, când agenții de poliție au detectat mai multe bancnote contrafăcute de 500 de euro în diferite locații din provincia Granada. Mai târziu, alte bancnote false au fost descoperite în alte provincii. Investigațiile au condus la unul dintre cei anchetați, care călătorise din orașul Santa Pola din Alicante la Sevilla, pentru a plasa 170 din acele bancnote. Câteva zile mai târziu, bancnotele false au început să apară în circuitul financiar. După un an de anchetă comună și complexă, agenții de poliție au depistat, în cadrul a 16 percheziții, 402 de bancnote contrafăcute de 500 de euro (în total 201.000 de euro). Majoritatea acestora fusese găsite în Alicante, Almería, Barcelona, Granada, Sevilla și Valencia, scrie elpais.com.
”Infractorii introduceau banii falși pe piață prin intermediul unor terți (catâri) care deschideau conturi bancare în bănci sau le fie foloseau în bordeluri, fie pe piața neagră pentru achiziționarea de droguri, și arme”, spun surse ale anchetei. Prin urmare, au fost confiscate 12.000 de euro în bitcoin, 32.000 de euro în bani legali și mai multe arme interzise. La Barcelona, mai multe persoane de naționalitate română au fost identificate atunci când au încercat să introducă moneda contrafăcută prin intermediul bancomatelor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News