Spania. Hoți români, dați de gol de un foc de tabără: Furaseră peste 2.000 de kilograme de cabluri de cupru

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenți ai Poliției Locale din Cordoba au arestat cinci persoane și au recuperat o cantitate importantă de material de cablu de cupru, peste două tone, care ar fi fost furat în alte provincii de către cei acum arestați. Cei reținuți locuiesc în Cordoba și sunt cetățeni români.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de duminică 25 iunie, la ora 16:30, când în camera de comandă a Poliției Locale s-a primit o alertă prin care se semnala faptul că pe șoseaua Madrid, în dreptul localității Las Quemadillas, a fost detectată o coloană mare de fum negru.

Agenții Poliției Locale s-au deplasat la fața locului și au localizat un foc de tabără lângă care se aflau 5 persoane, dintre care patru au fugit de la fața locului când au detectat prezența poliției. Ofițerii au reușit să îi localizeze pe toți cei care au fugit și au confirmat că în focul de tabără ardea o cantitate mare de material folosit pentru acoperirea cablurilor de cupru care erau depozitate într-un vehicul din apropiere, fără acte de proveniență.

Români, prinși după ce au furat două tone de cupru

 

Când au fost întrebați despre originea materialului, deținuții au oferit mai multe versiuni, recunoscând în cele din urmă că acesta fusese furat în zone din apropierea Linares și în Villahermosa (Ciudad Real). Numele firmei care deținea instalația apărea pe tuburile de acoperire, iar în vehicul au fost găsite uneltele care se presupune că au fost folosite pentru furt: cinci foarfeci, două scări și două bilete de cântărire din cupru care indicau o greutate de 2.305 kilograme.

Cei reținuți locuiesc în Cordoba și sunt cetățeni români. Procedurile au fost transferate la Poliția Națională și la Guardia Civil.

 

--------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel